FOTO  Predpioniri Brotnja osvoji laskavi naslov pobjednika županijskog prvenstva

predpioniri, HNK Brotnjo
rezultatom od 4:0 (3:0) savladali svoje vršnjake HNK Rame i tako s 51 osvojenim bodom zauzeli prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Čitlučani su tijekom cijele utakmice bili bolji, dominirali terenom te s dva pogotka Davida Čarapine i po jednim Mate Juričića i Petra Milićevića potpuno zasluženo slavili taj uspjeh.

Kao pobjednici Prve županijske lige stekli su pravo nastupa na u završnici nogometnog natjecanja za predpionure BiH koja će se 8 i 9. lipnja održati na stadionu Koševo u Sarajevu.

Predpioniri Brotnja taj su uspjeh zaslužili jer su u 18 odigranih kola ostvarili čak 15 pobjeda, jedan poraz i dva susreta odigrali neriješeno, pri čemu su postigli 51, a primili svega 8 pogodaka te s 51 bodom zauzeli čelno mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Treba naglasiti da je mladi igrač Brotnja David Čarapina u ovogodišnjem prvenstvu postigao čak 20 pogodaka.

Iako su za taj uspjeh predpionira Brotnja zaslužni svi igrači koji su i jučer igrali izvrsno, ipak moramo reći kako velike zasluge za to pripadaju njihovu treneru Josipu Dujmoviću, koji nam je nakon jučerašnje slavlja na čiltučkim Barama zbog pobjede i izborenog plasmana u završnicu natjecanja predpionira BiH, izjavio :

- Drago mije da se u Čitluk ponovo „vratio" nogomet. Sasvim je sigurno da je ova generacija to zaslužila te sam uvjeren da će u Sarajevu napraviti dobar rezultat. Vjerujem najveći.

Kažimo i to da su tajnici Nogometnog saveza HNŽ Oliver Glibo i Velija Pirić svim igračima Brotnja uručili medalje, a pobjednički pehar preuzeo je kapetan Brotnja Petar Šetka, nakon čega je uslijedilo neviđeno slavlje.


Na kraju treba istaknuti da su taj veliki uspjeh ostvarili slijedeći nogometni talenti Brotnja: Marko Miletić, Josip Stojić, Jure Mijaćević, Luka Pervan, Fabijan Ostojić, Josip Gakić, Petar Milićević,m PetaR ŠETKA, Mate Juričić, Marko Milićević, David Čarapina, Matej Karačić, Petar Miletić, Božo Prusina, Luka Martinović, Pavo Bevanda, Ivan Bevanda, Dragan Barić i Josip nakić, a trenirao ih je Josip Dujmović.

Tekst i foto: Mile PAVLOVIĆ

brotnjo.info