POVIJESNI I DRAMATIČAN TRANSFER Liverpool doveo mađarskog virtuoza iz Leipziga

dominik szobolszai,Liverpool,Mađarska

Dominik Szoboszlai (22), sjajno krilo Leipziga i kapetan reprezentacije Mađarske, prešao je u Liverpool u povijesnom i dramatičnom transferu. Redsi su naime u zadnji tren, niti četiri sata prije nego što je sinoć u 23:59 prestajala vrijediti Szoboszlaijeva otkupna klauzula u iznosu od 70 milijuna eura, istu aktivirali. S obzirom na to da su s igračem odavno dogovorili njegove osobne uvjete, sada je preostala samo formalnost oko papirologije, piše Index.

Romano oduševljen kupnjom Redsa

Vijest je pod egidom "Breaking News" objavio Fabrizio Romano, najpouzdaniji izvor s tržišta nogometaša, uz njegov zaštitni znak "Here we go". Zna se što znači kada Romano to napiše, da je posao gotov. Romano ističe da je ovo sjajan potez Liverpoola: "Klopp je ulovio kapitalca. Ovo je ogromno pojačanje za Redse." Szoboszlai je time što Liverpool za njega plaća 70 milijuna eura postao treći najskuplji ulazni transfer u povijesti kluba. Ispred njega su samo Darwin Nunez (80) i Virgil van Dijk (84.6 milijuna eura).

Tek su mu 22 godine, a već je ostvario drugi povijesni transfer

Szoboszlai je i ovim transferom nastavio s povijesnim pothvatima. Prije dvije godine je prelaskom iz Salzburga u Leipzig za 22 milijuna eura postao najskuplji mađarski nogometaš ikad. U 91 nastupu za Gvardiolov i Olmov klub postigao je 20 i namjestio 22 gola. U obje sezone u Leipzigu osvojio je njemački kup.

Szoboszlai može igrati na sva tri mjesta iza isturenog napadača. Za Mađarsku igra kao polušpica, dok je u Leipzigu bio lijevo, ali najčešće desno krilo. U Liverpoolu ga na tim pozicijama čeka strašna konkurencija. Desno je legenda Mohamed Salah, dok su lijevo sjajni Cody Gakpo, Luis Diaz i Diogo Jota.