POTRES ZA POTRESOM Zaposlenici Dinama tvrde da ih je Antolić seksualno uznemiravao, on reagirao priopćenjem

Amra Petrnel i Antolić
Cropix

Zaposlenici Dinama su prije pet dana povjerenstvu za dostojanstvo maksimirskog kluba podnijeli pritužbe na člana Uprave Dinama Krešimira Antolića, u kojima ga optužuju za laži, teror, prijetnje, kao i za seksualno uznemiravanje te lažno predstavljanje, objavio je Večernji list.

Među zaposlenicima koji su podnijeli prijave nalazi se i njegova najbliža suradnica Amra Peternel.

Spomenuti list objavio je dokumentaciju u kojoj stoji da su još neki zaposlenici "iznijeli šokantne tvrdnje da je Antolić od jedne firme naručivao videa i lažne komentare na web-stranicama protiv tadašnjeg trenera Nenada Bjelice, kojeg je silno želio diskreditirati".

Jedan od zaposlenika koji je službenim dopisom prijavio Antolića je i voditelj skautske službe te klupska ikona Marijan Vlak.

U tom dopisu člana Uprave oni optužuju za laži, teror, prijetnje, lažno predstavljanje te na koncu i za seksualno uznemiravanje. Jutarnji kist doznaje da su potpisnici ovog dopisa Amra Peternel, Marijan Vlak i Ivana Perić.

Članica Uprave Amra Peternel požalila se da je doživjela uznemiravanje tijekom razgovora u kojem je Antolić obećao Barišiću da će "počistiti sve smeće iz kluba prije nego što ode". Marijan Vlak je Antolića optužio da je ignorirao sve njegove savjete kojima ga je brifirao kao glavni klupski skaut, čime je profesionalno omalovažavao njegov rad. Na koncu, nekadašnja klupska direktorica Ivana Perić optužila je Antolića za neprestana koketiranja i udvaranja na radnom mjestu, komentiranje fizičkog izgleda, poticanje razgovora o seksu... zbog čega je na kraju potražila pomoć na Klinici za psihijatriju te počela piti lijekove.

Antolić je odmah reagirao priopćenjem u kojem piše da se protiv njega vodi kampanja.

"Vezano za navode iz Vašeg upita mogu potvrditi da sam od strane klupskih djelatnika koji su ovlašteni primati i rješavati pritužbe vezane za zaštitu dostojanstva radnika dana 31. siječnja 2023. g. dobio obavijest kako me pet djelatnika GNK Dinamo prijavilo za uznemiravanje i diskriminaciju na radnom mjestu. U skladu s Pravilnikom o radu GNK Dinamo i člankom 134. Zakona o radu dobio sam zahtjev o izjašnjavanju vezano za navode iz prijava. Rok za izjašnjavanje istječe sutra te ću u roku poslati svoje detaljno očitovanje.

S obzirom na to da su sukladno članku 134. stavak 10. Zakona o radu svi podaci utvrđeni u postupku zaštite dostojanstva tajni, ne mogu detaljno govoriti o detaljima svojih očitovanja, osim što sve navode iz prijava odbacujem kao laž i konstrukciju, usmjerenu prema mojoj javnoj diskvalifikaciji."

"Prijave smatram nastavkom kampanje koja se već skoro dva mjeseca javno vodi protiv mene, jer sam se otvoreno suprotstavio nelegalnim i nezakonitim pokušajima utjecaja na poslovanje kluba od strane interesne skupine na čelu sa Zdravkom Mamićem te isto takvim pokušajima smjene mene kao legitimnog člana Uprave GNK Dinamo. U idućim danima poduzet ću sve zakonom predviđene pravne mjere kako bih zaštitio svoje osobno dostojanstvo i profesionalni ugled i zaustavio ovakvo širenje laži o meni i mojem radu u GNK Dinamo", poručio je.