FOTO  Posuški Inter u golijadi slavio protiv Brotnja

ŽNK Inter ŽNK Posušje
Događajnica

Utakmicom ŽNK Brotnjo iz Čitluka i ŽNK Inter iz Posušja kompletirano je 3. kolo Prve ženske nogometne lige Federacije BiH – Jug.

Utakmicu bolje otvaraju domaćini koji već u 9. minuti preko Vesne Mandžo dolaze u vodstvo. Nakon postignutog gola Brotnjo kao da je prestalo igrati. Na terenu je postojala samo jedna ekipa – Inter. Redale su se prilika za prilikom u šesnaestercu Brotnja. Teško je nabrojati što su sve nogometašice „žuto-crnih“ iz Posušja propustile u prvom dijelu, a ako bi koja lopta prošla obranu na vratima je bila vrlo dobra Dugandžić. Ipak, obrana domaćih popušta na isteku 45. minute kada brzonoga Martina Senjak postiže izjednačujući gol.

Uraganski početak Intera u drugom poluvremenu nagovijestila je svojim drugim pogotkom Senjak za preokret u 46. minuti. Samo četiri minute kasnije Petra Marić eurogolom povisuje na 1:3. U 63. minuti gošće dolaze do četvrtog gola a strijelac je još jednom Marić. Do kraja domaćin uspijeva smanjiti rezultat preko Nikoline Barbarić za konačnih 2:4 i zasluženu prvu pobjedu Posušankih u službenim utakmicama na stadionu Bare.

ŽNK Inter ŽNK Posušje

Nakon tri odigrana kola ŽNK Široki Brijeg je vodeći sa sedam bodova, slijedi ŽNK Inter sa šest, dok je ŽNK Libero treći sa četiri.

U sljedećem kolu, koje je na rasporedu već ovaj vikend, Interu dolazi Troglav 1918, Brotnjo ide na gostovanje u Goražde kod Libera, dok će sarajevski Respekt ugostiti Širokobriježanke.