Posušje zatvorilo 13. kolo rutinskom pobjedom protiv Tuzla Cityja

Posušje i Tuzla City
HŠK Posušje

Nogometaši Posušja pobijedili su Tuzla City u posljednjem meču 13. kola nogometne Premijer lige BiH na svom terenu terenu rezultatom 3:0. 

Domaći tim je odlično otvorio meč i prvu veliku šansu imali su u devetoj minuti kada je Boban pogodio svog igrača Brkovića na gol-liniji, nakon čega su prijetili preko Hanuljaka čiji je udarac blokiran, navodi Klix.

Nedugo zatim novi udarac za goste. Smajlagić je morao napustiti teren zbog ozljede, a umjesto njega je u igru ušao Ajdin Nukić, piše Sportsport.

Bolju igru domaći tim je krunisao u 30. minuti kada je Boban postigao gol za 1:0, a da Posušje u ovom meču neće imati problema bilo je jasno nakon situacije u finišu prvog poluvremena.

Čeliković je igrao rukom, sudac mu je pokazao crveni karton i svirao penal za Posušje, a siguran realizator bio je Boban.

U drugom poluvremenu Posušje je rutinski sačuvalo prednost i došlo do pobjede i osvajanja tri boda, s tim da je Vukoja u sudačkoj nadoknadi pogodio za konačnih 3:0, a njima je ovo četvrti trijumf u ovoj sezoni. S druge strane, za Tuzlu je ovo peti poraz.

U narednom meču Tuzla City igra protiv Igmana, dok će Posušje gostovati Borcu u Banjoj Luci.