FOTO  POSLJEDNJE PRIPREME Dudić "na slatkim mukama", trening Veleža pratio i Enver Marić

FK Velež
Hercegovina.info

Nogometaše FK Velež za dva dana očekuje prva europska utakmica nakon duge 33 godine. 'Rođeni' će na stadionu Grbavica u Sarajevu u četvrtak 8. srpnja dočekati momčad Colerainea iz Sjeverne Irske. 

Večeras su 'Rođeni' istrčali na jedan od posljednjih treninga uoči utakmice. Trener Feđa Dudić do detalja je izanalizirao protivnika.

"Oni igraju klasični otočki, ali starinski nogomet, budući da je on dosta napredovao, pogotovo engleska Premier liga kao i škotska. Coleraine je još uvijek na toj 'starinskoj' razini. Igraju specifično, što ne igra nitko u našoj ligi. Pokušavamo se prilagoditi, radimo neke taktičke treninge i simulaciju onoga što bi nas trebalo čekati. No, ne može sve biti tako", kaže Dudić

Odlični u prekidima.

"Igraju s puno dugih lopti i bunarenja u peterac. Bore se za svaku loptu i idu u duel 200 posto. Dosta čekaju prekide, ubačaje sa strane i kornere. Imaju specifičan ubačaj sa strane. Primjerice, desni ubačaj baca lijevi stoper čija lopta leti pedesetak metara, korneri uvijek idu visoko na drugu vratnicu. Utakmica će biti specifična", ističe.

No, nešto će se pitati i Velež.

"Pokušat ćemo nametnuti svoj stil igre, da lopta što više bude u našem posjedu i da im dopustimo što manje prekida. Nadam se da će biti dobro. Očekujem i malu početnu tremu koju bi navijači trebali razbiti. Imamo 70 do 80 posto igrača koji će igrati jednu europsku utakmicu. Mislim da smo spremni i da će adekvatno odgovoriti Europi."

Za utakmicu neće biti spremna tek dva igrača.

"U konkurenciji neće biti Cvijanović i Dejanović koji je stigao iz Mladosti. On je u procesu rehabilitacije. Za Cvijanovića očekujemo da će nam se pridružiti za desetak dana. Ostali su spremni, mogu reći da sam na slatkim mukama. Proširio se igrački kadar imamo 18 igrača koji ravnopravno konkuriraju za prvih jedanaest", rekao je Dudić novinarima uoči večerašnjeg treninga.

FK Velež

Valja istaknuti kako su večerašnji trening pratili i legendarni Enver Marić, te Džemal Hadžiabdić.

Podsjetimo, Velež će na Grbavici imati potporu 5000 svojih navijača, koliko je mostarskom klubu dozvoljeno zbog epidemioloških mjera.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.