PORAZ ŠIROKOG U BLATU BARA Sloga sa teškog hercegovačkog gostovanja nosi sva tri boda

SLoga Široki
NK Široki Brijeg

Nogometašii Širokog Brijega i Sloge danas su na čitlučkim Barama odmjerili snage u okviru 22. kola WWin lige BiH, a na kraju je rezultat glasio 0:1 za goste iz Doboja.

Na prvu ozbiljniju priliku u Čitluku se čekalo sve do osme minute, kada je Omić pucao glavom sa nekih pet metara, ali je lopta otišla preko gola, a samo četiri minute kasnije, Kuprešak se našao u šansi, ali je dobro bio postavljen golman Sloge.

Igrala se 26. minuta, kada je zabilježena odlična prilika za klub sa Pecare. Iz dobre pozicije je šutirao Ćavar, ali je Trako bez većih problema zaustavio njegov udarac. U 34. minuti se u prilici našao Lukić, koji je pokušao da uputi udarac prema protivničkom golu, ali je obrana Sloge bila dobro postavljena.

Do kraja prvog poluvremena, više nije bilo prilika, kako za jednu, tako i za drugu ekipu, pa se na odmor otišlo bez golova.

Drugo poluvrijeme je otvoreno polušansom za Široki Brijeg, kombinirali su Bagarić i Kuprešak, ali je gostujuća obrana uspjela intervenirati u pravo vrijeme, a onda je uslijedila kazna, jer je Sloga stigla do vodstva.

Kod gola ekipe iz Doboja, akcija je krenula od Veselinovića, koji je ubacio loptu u protivnički šesnaesterac, ali do nje nije stigao Bender, da bi je Mrzić potom vratio u peterac, a tu se najbolje snašao Vidić, koji je pogodio za vodstvo svoje momčadi.

Poslije pogotka Sloge, krenuli su obećavajući napadi Širokog Brijega, ali igrači kluba sa Pecare nisu imali pravih ideja u ključnim trenucima, pa se dobojski tim sjajno branio ispred svog gola.

U duelu sa Vargom, u šesnaestercu je pao Chinedu, pa su zbog toga domaći tražili penal, ali se sudac Petrović nije oglasio, te je pokazao da se igra nastavi.

Igrala se 76. minuta, kada je Kuprešak lukavo pokušao savladati Traku, ali je lopta otišla pored protivničkog gola, a onda je u 85. minuti viđena nova šansa za klub sa Pecare. Mišić je šutirao, ali je njegov udarac na fantastičan način zaustavio golman Sloge.

Pokušavali su igrači Širokog Brijega nakon toga doći do izjednačenja i barem boda protiv Sloge, ali u tome nisu uspjeli, jer su gosti uspjeli sačuvati svoju mrežu i na kraju su odnijeli tri boda sa čitlučkih Bara.

Podsjetimo, nakon meča protiv Širokog Brijega, Sloga je dospjela do četvrte pozicije na tablici i sada na svom kontu ima 35 bodova, dok klub sa Pecare zauzima sedmo mjesto sa 28 bodova. 

NK Široki Brijeg - FK Sloga 0:1 (Vidić 55‘).

Standings provided by Sofascore