FOTO/VIDEO  Poraz Širokog Brijega na Grbavici, Željezničaru važni bodovi u borbi za Europu

Željezničar Široki Brijeg
Damir Hajdarbasic/fkz.ba

Nogometaši Željezničara su u okviru 27. kola m:tel Premijer lige BiH savladali Široki Brijeg rezultatom 1:0 u važnoj utakmici u borbi za Europu.

U devetoj minuti opasan napad domaćih. Štilićev udarac je blokiran, potom i Cocalićem iz jako dobre situacije. Bagarić u 18. minuti iskosa puca. Galić ubacuje u 20. minuti, Štilić glavom puca preko gola.

Kpan u 24. minuti izlazi sam pred vrata Željezničara, ali Muftić sjajno brani. U sljedećoj minuti gosti pogađaju vratnicu. Lukić je sa 16 metara pogodio okvir gola, a potom Bagarić odbijenu loptu šalje preko gola.

Galić u 36. minuti vraća za Štilića koji lucidno sjajno puca, Josipović fenomenalno brani u korner. Štilić ubacuje u 42. minuti, Santos prebacuje glavom, a Krpić iz teške situacije puca preko gola.

Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Željezničar je poveo u 47. minuti. Drina je snažno pucao s 35 metara, Josipović obranio, potom Krpić puca, golman Širokog još jednom dobro brani, a nakon toga Amoah koristi odbijanac i šalje loptu u prazan gol.

Sadržaj se učitava...

Amoah puva. minuti, Josipović brani. Isti igrač u 85. minuti puca, a Josipović ponovo brani te bodovi ostaju na Grbavici.