Popovića nisu zaustavile ni velike tragedije, smrt brata, majke i oca, bolest sestre

Kada je 21. siječnja ove godine u drugom poluvremenu meča Travnik - Zvijezda kod rezultata 0:2 u igru ušao Nebojša Popović, mladi nogometaš tek pristigao iz drugoligaša Sloge (Uskoplje), nitko na travničkom stadionu Pirota nije mogao predvidjeti da je stigao napadač sa izrazitim njuhom za gol!
Mladom nogometašu trebalo je samo 20 minuta da postigne gol i donese Travniku neriješen ishod. Od tog trenutka Nebojša je standardni član prvih 11 tima s Pirote i u tandemu s Fajićem razbija protivničke obrane.
Odlične igre nisu promakle Ivici Grnji, izborniku U-19 reprezentacije Hrvatske koji ga je pozvao na okupljanje u Tuheljskim toplicama.
- Poziv nisam očekivao, ali presretan sam. Čini mi se da sanjam. Jedva sam dočekao početak priprema i dvije utakmice koje smo odigrali kako bih se nametnuo izborniku Grnji, kratko je Nebojša prokomentirao poziv iz Hrvatske, a izborniku se odužio pogotkom u prvom nastupu.

Brojne životne nedaće

Nebojša Popović ima 19 godina. Rođen je u Vukovaru 4. travnja 1992. godine u brojnoj obitelji koja živi u Dalju. Njegov životni put nije nimalo lagan, prožet je obiteljskim tragedijama. Kada je imao devet godina, ostao je bez majke. Godinu dana potom u prometnoj nesreći poginuo je brat Danijel, standardni član mlade hrvatske reprezentacije. A da je život često nemilosrdan, pokazala je i 2008. kada je ostao i bez oca čiji su korijeni iz banjolučke regije. U Dalju su ostala još tri brata i dvije sestre, jedna teško bolesna. Naviknut na životne nedaće, samački život u Travniku mu ne pada teško. No, očito nije naviknut na medijsku pozornost.

- Zaista sam odlično primljen i od suigrača i od trenera. Daju mi veliku podršku i nadam se da sam pruženu šansu opravdao na najbolji način, kazao je Popović, koji je jako rano otišao od kuće i navikao se na samački život. Život koji ne prolazi većina njegovih vršnjaka. Mnogi se pitaju kako je završio u Travniku.
- Menadžer Marko Vukadin doveo me prvo u Slogu pa onda u Travnik. Najviše vremena, kada nisam na treningu, provodim u hotelskoj sobi. Naravno da mi nedostaje moja obitelj, ali svjestan sam da ako želim uspjeti, moram se žrtvovati, priča ovaj mladi čovjek s velikim životnim iskustvom

Brat Danijel - idol

Nebojšina igra govori da ima izrazit osjećaj za prostor. Jednostavno, uvijek je na mjestu gdje će se lopta odbiti od vratnice, doći neki protivnički poklon... A on pokazuje da takve poklone zna iskoristiti. Jača strana mu je igra nogom, posebno desnom. Iako, prvi gol u Premijer ligi BiH postigao je glavom.
- Gol protiv Zvijezde mi je posebno važan. On mi je donio samopouzdanje, dokazao da mogu igrati u ovom rangu i da se ne trebam bojati. Početak u Travniku je zaista fenomenalan i želim da se tako i nastavi, govori mladić koji ima drukčije nogometne, ali i životne uzore. Većina igrača uzore ima u Ibrahimoviću, Džeki, Modriću..., ali Nebojša želi krenuti sportskim putem svoga pokojnog brata Danijela.
- On je bio izvrstan napadač. Još uvijek ga se sjećaju i spominju i u Vukovaru, Osijeku...
Predviđali su mu veliku karijeru. Volio bih da je tu, da me savjetuje, govori Nebojša o svom bratu Danijelu, kojega se sjećaju i u Hercegovini. Na nogometnim turnirima gdje je sudjelovao, divili su se njegovim majstorijama. Prilika za dokazivanje Nebojša će imati, nadamo se napretek. S obzirom da se radi o skromnom i odmjerenom mladiću koji je sazrio prije svojih vršnjaka, vrijeme je da mu život uzvrati na najbolji način i usliša mu njegove nade, želje...
- Posvećen sam stopostotno nogometu kako bih napravio karijeru i osigurao svojoj obitelji normalan život, kratko dodaje Nebojša, koji je prošli vikend dva puta za svoj Travnik zatresao mrežu zvorničke Drine.

Igrao za kadete modrih zajedno s Kramarićem, Vrsaljkom...
 U proljetnom dijelu nogometne Premijer lige BiH odigrao je šest utakmica i postigao pet golova. Dva Drini, po jedan Zvijezdi i Slobodi. Prije dolaska u Travnik odigrao je jednu polusezonu u drugoligašu Sloga (Uskoplje) gdje je nastupio 11 puta i postigao tri gola. Nogometom se počeo baviti u osječkom Grafičaru. Kasnije je igrao za kadete NK Dinamo u generaciji Vrsaljka, Kramarića..., te za juniore sesvetske Croatije.

Veliki talent i mladi reprezentativac Hrvatske
Njegov brat je bio pokojni Danijel Popović, mladi reprezentativac Hrvatske i igrač Osijeka koji je smrtno stradao u prometnoj nesreći 23. listopada 2002. u Borovu selu. Bio je napadač NK Osijek i mlade reprezentacije Hrvatske - veliki talent osječkog i hrvatskog nogometa, član U-21 reprezentacije. Na sebe je skrenuo pozornost odličnim igrama u drugoligašu Vukovaru 91, nakon čega je jednu polusezonu proveo u francuskoj Bastiji. Pred smrt pojačao je napad Osijeka i postigao četiri pogotka u prvenstvu, a bio je strijelac i za mladu reprezentaciju u kvalifikacijskoj utakmici protiv Estonije.

 Večernji List