POLUFINALE KUPA BiH Široki Brijeg i Sloga pokušat će zaustaviti dominaciju Borca i Zrinjskog

Zrinjski Velež
Hercegovina.info

Danas, 3. travnja su na rasporedu utakmice koje se igraju u okviru polufinala Kupa Bosne i Hercegovine, sastaju se Široki Brijeg - Borac i Sloga Doboj - Zrinjski.

Zrinjski, aktualni nositelj trofeja najmasovnijeg nadmetanja, gostuje kod dobojske Sloge, koja svoje mečeve igra na rezervnom terenu u Modriči, dok ekipa Širokog Brijega u Čitluku igra protiv Borca, jer su još uvijek u tijeku radovi na stadionu "Pecara".

Široki Brijeg je do polufinala Kupa BiH došao tako što je eliminirao Sutjesku iz Foče u 1/16 finalu, zatim je bio bolji od Stupčanice, a onda je u dvomeču izbacio mostarski Velež, a Borac je do polufinala Kupa BiH došao svladavši Radnik iz Hadžića u 1/16 finalu, u osmini finala je eliminirao Zvijezdu, dok je u četvrtfinalu bio uspješniji od Sarajeva.

U FK Borac su veoma smireni pred ove dvoboje. Trener Vinko Marinović smatra da se ništa neće znati nakon današnjeg meča. Na pitanje odakle prijeti najveća opasnost Borcu iz redova Širokog Brijega, Marinović je poručio kako njegov tim mora obratiti pozornost na dobru brzinu u fazi napada kluba sa Pecare.

Sloga je u 1/16 finala pobijedila Radnik iz Bijeljine, u osmini finala je bila bolja od Igmana, dok je u četvrtfinalu izbacila Posušje, a HŠK Zrinjski, koji je prošle sezone osvojio Kup, je u 1/16 finala eliminirao Čelik, zatim je u osmini finala pobijedio Slaviju, a onda je u četvrtfinalu u dvomeču bio uspješniji od Jedinstva.

Trener HŠK Zrinjski Željko Petrović ističe težak teren i ozbiljnog protivnika, naglašavajući važnost prilagodbe. Posebno upozorava na opasnosti od standardnih situacija i ključnog igrača Vidića. Neke igrače će ostaviti u Mostaru radi odmora i održavanja širokog kadra. Tim Vlade Jagodića igra doista fenomenalno ove sezone. Nada se iskusni stručnjak da bi sada mogli otići i korak dalje.

NK Široki Brijeg od 15:30 sati dočekuje FK Borac, dok će FK Sloga Meridian od 18:00 sati igrati sa HŠK Zrinjskim. Revanš utakmice su na rasporedu u srijedu, 17. travnja. Sve utakmice možete pratiti na Arena Sport.