Pokojni Anković dobiva spomen-ploču u Gabeli

...snaga podređuju aktivnostima oko organizacije 23. memorijala Andrije Ankovića za koji Gabeljani znaju kazati kako GOŠK najvećim dijelom i živi od njega.
Baš zato će biti važna i dobra organizacija turnira, te donatorske Plavo-bijele noći, a po svim naznakama 23. izdanje Memorijala bi moglo biti posebno zapamćeno. Naime, Udruga navijača Torcida Gabela, koja broji blizu stotinu članova, još jesenas je sve pripremila za podizanje spomen-ploče i spomenika s nogometnom loptom u čast pokojnog Andrije Ankovića ispred njegove kuće u Gabeli.

Tada to ipak nije realizirano jer se Hajduk i GOŠK nisu mogli dogovoriti o datumu odigravanja prijateljske utakmice pred koju je ovo trebalo biti svečano realizirano.
- Ovako je i bolje, sada ćemo spomen-ploču i spomenik postaviti pred otvaranje Memorijala u čast Ankovića, a cilj je da ih otkriju Ivan Gudelj i brat pokojnog Andrije koji sada živi u Njemačkoj. Sve je trebalo i prije uraditi jer je uspjehe kakve je Anković imao u karijeri malo tko dostigao u BiH. Planiramo napraviti veliku feštu, a krajnji cilj nam je muzej Hajduka u Gabeli, rekao je predsjednik Udruge navijača Hajduka i dopredsjednik GOŠK-a Nikica Pehar.

Inače, Andrija Anković je za Hajduk odigrao 326 službenih utakmica i postigao 250 golova svrstavši se među deset najuspješnijih golgetera u povijesti kluba. Vrhunac svoje karijere doživio je osvajanjem zlatne olimpijske medalje s Jugoslavijom u Rimu 1960. godine, a bio je i član reprezentativnog tima koji je na Svjetskom prvenstvu u Čileu 1962. godine osvojio četvrto mjesto.
Za 23. memorijal Andrije Ankovića je konačno utvrđen i termin odigravanja, a to je 2./3. veljače sljedeće godine. Osim domaćina na turniru će sudjelovati mostarski Zrinjski, branitelj titule Split i najvjerojatnije splitski Hajduk koji još nije dao definitivnu potvrdu. Ipak, po tvrdnjama u klubu to bi se trebalo riješiti do kraja tjedna. Hajduk je na Memorijalu u Gabeli sudjelovao u pet navrata, ali posljednji puta 2001. godine (2002. su nastupili s juniorima).

Katalinić ipak ostaje?

Kad je u pitanju igrački kadar i struka GOŠK-a, zasad nema značajnijih promjena, a sve su prilike da bi na klupi i dalje mogao biti Ivan Katalinić iako u klubu nisu zadovoljni njegovim radom, pogotovo rezultatima u jesenskom dijelu.
Od nogometaša iz slabe jesenske polusezone je jasno samo da je Tihomir Jelavić, mlađi brat slavnog Nikice, na probi u engleskom Evertonu, dok u klubu nisu još objavili kome će od igrača dati odriješene ruke za promjenu sredine.

Dnevni list