Pojačanje Zrinjskog ima pravo nastupa, protiv Šibenika pretrčao nevjerojatnih 12 kilometara

Jakirović
Hercegovina.info

Nogometaši Zrinjskog u susretu 12. kola Premier lige BiH u petak će u Mostaru ugostiti tuzlansku Slobodu, a trener aktualnog bh. prvaka Sergej Jakirović kaže kako je njegova momčad nakon reprezentativne stanke odmorna i spremna za nastavak prvenstva.

"Nakon dva tjedna gdje smo se dobro odmorili, napravili smo dobar mikro-ciklus priprema, svi igrači su nam bili na dispoziciji osim mladih reprezentativaca koji su se jučer vratili. Pripremili smo se u posljednja tri dana na ono što bi nas sutra protiv Slobode moglo čekati. Vjerujem da ćemo biti na dobroj razini, da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali u prvenstvu i uzeti tri boda", rekao je Jakirović na konferenciji za novinare.

Nije prošlo puno od posljednjeg susreta Zrinjskog i Slobode u kome je Zrinjski 7. rujna slavio s 1:0, a trener mostarske ekipe sutra očekuje sličnu utakmicu.

"Sloboda će vjerojatno biti u niskom bloku, vrebati svoje šanse iz kontranapada. Imaju brzinu gdje te mogu kazniti i najviše ćemo morati biti koncentrirani da spriječimo njihov kontru, a da mi budemo energični i pokretljivi da što prije zabijemo pogodak", izjavio je strateg Zrinjskog.

“Plemići” će imati zgusnut raspored u listopadu, jer će pored redovitih prvenstvenih kola morati nadoknaditi tri zaostale utakmice, a tu je i Kup BiH.

Trebat će nam svaki igrač. Nije jednostavno igrati toliko utakmica, ali ne tražimo alibi. Svi treniramo svaki dan kako bismo izdržali tempo i prilagodili se na bilo kakvu situaciju - kazao je Jakirović.

Od velike pomoći bit će mu nigerijski nogometaš Abdul Musa Zubairu, koji je konačno dobio radnu dozvolu, a mostarskoj se publici predstavio u prijateljskom ogledu sa Šibenikom prošloga tjedna.

Jakirović

"Zubairu je izuzetno pokretljiv igrač koji 90 minuta radi i koji je protiv Šibenika istrčao oko 12 kilometara. Dobar je na lopti i pod pritiskom, razigrava, ima rješenje prije nego što dobije loptu i mislim da je to publika prepoznala protiv Šibenika, jer je skoro svaka njegova akcija bila nagrađena pljeskom", kazao je Jakirović.

Pohvalio je još jedno ovosezonsko pojačanje Karima Gazzettu, rekavši kako Zrinjski u rosteru nema takvog igrača i da će biti od velike pomoći.

Što se tiče situacije na ljestvici, Jakirović je ustvrdio kako će prvenstvo do kraja biti jako neizvjesno:

"Široki i Željezničar su na vrhu, Široki teško gubi utakmice, Željo ima dobru formu. Dosta je izjednačeno, svatko svakoga može pobijediti. Mi već imamo tri poraza i to nam je dovoljna opomena".

Utakmica Zrinjski - Sloboda igra se u petak na stadionu pod Bijelim brijegom od 20 sati.