POJAČANJE ROĐENIH Demir Peco novi igrač Veleža

Velež,peco,povratak
FK VELEŽ

Mostarski klub Velež predstavio je novo pojačanje. Demir Peco vratio se u Mostar, postavši i službeno novi-stari igrač Rođenih.

  • U prisustvu direktora Sanjina Alagića, danas je u službenim prostorijama kluba potpisan ugovor koji će ovog dvadesetšestogodišnjeg krilnog igrača vezati za Rođene do 31. svibnja 2024. godine, uz mogućnost produženja ugovora na još jednu godinu - priopćili su iz Veleža.

Demir Peco rođen je 31. jula 1996. godine u Montheyu (Švicarska). Ponikao je u FK Velež prošavši sve omladinske selekcije, te je potom zaigrao i za prvu momčad. U ljeto 2016. godine odlazi u FK Radnik, gdje je bio jedan od standardnih igrača, čime je izborio poziv u mladu reprezentaciju BiH, koju je predvodio sa klupe Vinko Marinović.

U sezoni 2020/21 odlazi u NK Varaždin, odakle se u sezoni 2021/22 ponovo vraća među Rođene kao posuđeni igrač. Danas, u redove mostarskih Crvenih dolazi iz FK Sloga Meridian.

- Našem novom-starom Rođenom želimo puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u narednom periodu - poručili su iz mostarskog kluba.