POJAČANJE NA GOLU Velež potpisao bivšeg golmana Hajduka

Tomislav Duka
HNK Hajduk

Mostarski klub Velež Mostar angažirao je novog vratara.

Mostarci su potvrdili da je Tomislav Duka novi igrač Rođenih.

U prisustvu Senada Kevelja, predsjednika Upravnog odbora FK Velež, potpisan je ugovor koji će bivšeg golmana splitskog Hajduka, Cluja i litvanskog Žalgirisa vezati za Rođene do ljeta 2025. godine.

Tomislav Duka rođen je 7. rujna 1992. godine u Splitu.

Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama isprva splitskog Hajduka, da bi svoj razvoj nastavio u RNK Split, gdje je i upisao svoj debi u Prvoj HNL.

Zapaženi nastupi među stativama na "Parku mladeži" donose mu transfer u rumunjski CFR Cluj sa kojim osvaja šampionsku titulu te zemlje, da bi se već naredne sezone vratio u Hrvatsku, u redove splitskih Bilih.

Golmanska karijera nešto kasnije odvela ga je u NK Istra 1961, te litvanski Žalgiris za koji je u dvije sezone upisao 49 nastupa u kojima je 25 puta sačuvao svoju mrežu netaknutom. U dvije sezone provedene u Žalgirisu okrunio se dvjema titulama nacionalnog prvaka, te osvojenim peharom Kupa i Superkupa Litvanije.

"Potpis ugovora sa ovim iskusnim 1,91 cm visokim vratarom znatno će osnažiti konkurenciju za mjesto među stativama mostarskih Rođenih, a našeg trenera specijalista Adnana Dizdarevića staviti na slatke muke pred početak pripremnog perioda i nastavak natjecanja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i Kupu, gdje će naši Rođeni nastaviti svoju borbu ka ostvarenju zacrtanog cilja, mjesta koje će nam početkom sljedeće sezone osigurati europske utakmice.

Našem novom Rođenom želimo puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u narednom periodu. Dobro nam došao, Tomislave", poručili su iz Veleža.