POJAČANJE IZ UKRAJINE Široki Brijeg doveo bivšeg nogometaša Istre i Hajduka

Petar Bosančić
NK Široki Brijeg

Široki Brijeg danas je službeno potvrdio angažman Petra Bosančića u redove „Plavo-bijelih“. Dvadesetpetogodišnji Splićanin pojačat će obranu NK Široki Brijeg do kraja sezone.

"Iznimno mi je drago što sam postao dio NK Široki Brijeg. U sve dobro i pozitivno što sam čuo o klubu i uvjetima rada odmah sam se uvjerio po samome dolasku. Željno iščekujem početak prvenstva i prvu utakmicu na Pecari. Nadam se kako ćemo na proljeće napraviti još veći iskorak i ostvariti naše ciljeve", istaknuo je novi branič nakon potpisa na Pecari.

Bosančić na Pecaru stiže nakon polugodišnjeg angažmana u ukrajinskom FC Mariupol.

Novi branič „Plavo-bijelih“ produkt je Hajdukove škole nogometa u koju je došao na poziv Igora Tudora iz redova NK Solin. Bio je kapetan B momčadi splitskih Bilih, a za seniorsku momčad HNK Hajduk Split upisao je sedam nastupa.

Ipak, nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske najdublji je trag u 1. HNL ostavio trogodišnjim uspješnim igranjem u NK Istra 1961. U Hrvatskoj je nastupao još za NK Dugopolje i NK Sesvete.

Sigurno je kako trener Širokog Brijega Jure Ivanković može biti itekako zadovoljan dolaskom Bosančića s obzirom na to da je Pecaru ove zime napustio pouzdani stoper Jure Obšivač.