FOTO   Pogotkom Mikelinija Čapljina pobjedila Slogu!

HNK Čapljina

Čapljinci su poveli već u 3. minuti utakmice.
Na Muslijev ubačaj iz kornera najbolje je reagirao Nikola Mikelini, novo pojačanje u redovima Čapljine, pogodivši glavom za vodstvo Čapljine postavivši tako, kasnije se ispostavilo, konačni rezultat utakmice. U prvom poluvremenu nismo zabilježili niti jednu ozbiljniju priliku gostiju dok su igrači Čapljine cijelo vrijeme kontrolirali igru, ali konkretnijih prilika nije bilo. Najbolju šansu za pogodak imao je Remetić kada nije uspio pogoditi prazan gol, ali je gađao iz vrlo teške pozicije.

U drugi dio gosti ulaze s ofanzivnijom taktikom, ali bez obzira na to Čapljinci su opet bili dominantni. Najbolju priliku za domaćine u drugom dijelu imao je Remetić kada je njegov udarac otišao tik uz vratnicu. Osim toga, treba izdvojiti udarac Boškovića iz slobodnog udarca s dvadesetak metara, ali je za malo bio neprecizan. Ni u drugom dijelu gosti nisu imali ozbiljnijih prilika, ali je zadnjih petnaestak minuta pripalo izabranicima Ibrahima Zukanovića koji to nisu pretvorili u pogodak. U zadnjoj minuti iz slobodnog udarca s oko 25 metara šutirao je Jusufbašić, ali je i njegov udarac otišao malo pored vrata. To je bila posljednja prilika na utakmici prije nego što je glavni akter utakmice odsvirao kraj ovog derbija u kojem su Čapljinci zasluženo slavili.

Utakmica je obilježena grubim startovima, pogotovo od strane domaćina, te velikim brojem prekršaja. Sve u svemu, mnogobrojni gledatelji su zadovoljni napustili Bjelave, a zadovoljni su bili i domaći nogometaši, ali i stručni stožer na čelu s Jusufom Čizmićem. Sada je stanje na tablici nešto drugačije, na prvoj poziciji je Turbina s 17 bodova, druga je Sloga s 16 bodova koliko ima i trećoplasirana Čapljina. Sljedeće kolo nam donosi novi derbi na Bjelavama kada će Čapljinci dočekati trenutno prvoplasiranu Turbinu koja je u ovom kolu savladala Branitelj 4:2, dok će Sloga na svom terenu ugostiti momčad Sokola.

7. kolo Druge lige FBiH - Jug:
HNK "Čapljina" - NK "Sloga" 1:0 (1:0).
Stadion "Bjelave" u Čapljini.
Gledatelja: 850.
HNK "Čapljina": Josić, Benić, Mikelini, Zubonja, Knezović, Dodig, Čehajić, Bošković (Bebanić), Jusufbašić, Musli (Bajrić), Remetić (Zubac).

čapljina.blog.hr/hercegovina.info