FOTO/VIDEO  Pogledajte sve utakmice mlađih kategorija HŠK Zrinjskog sa Ljubuški Cup-a

hsk zrinjski na ljubuskom kupu
... Ljubuški Cup 2018. koji je privukao veliki broj ekipa iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Na ovom turniru sudjelovale su i mlađe selekcije HŠK Zrinjski. U subotu su nastupali 2007. i mlađi, a Zrinjski je sa obje ekipe stigao do finala i trijumfalno završio ovaj turnir.

U nedjelju je Zrinjski također, nastupio sa dvije ekipe 2009. godište i mlađi. U nedjelju su nastupile 24 ekipe, a putem našeg portala pogledajte sve utakmice koje su mali Plemići odigrali na ovom turniru. Zrinjski je nastupio sa dvije ekipe bijeli i crveni.

Ekipa bijelih je nakon razigravanja po skupinama završila na trećem mjestu, ali se zbog najbolje gol razlike plasirala u 1/8 finala. U 1/8 finala sastali su se sa trebinjskim Leotarom koji je bio bolji i na kraju prošao dalje. Za ekipu bijelih nastupili su: Luka Ćosić, Ivan Miletić, Vito Avmedovski, Petar Bošnjak, Domagoj Matić, Josip Buhovac, Zlatko Ivanković, Roko Krešić i David Džidić.

Ekipa crvenih je u skupini "pomela" konkurenciju zabilježivši tri pobjede uz gol razliku 15+. U 1/8 finala crveni su svladali Troglav, ali u 1/4 finalu ipak je bila bolja ekipa domaćina HNK Sloge koja je slavila sa 2:1.

Sloga je na kraju završila na trećem mjestu svladavši Leostars sa 5:1. Za ekipu crvenih nastupili su: Zlatko Ivanković, Sandro Zovko, Lovro Škrobo, Marko Drežnjak, Dominik Koprena, Franko Lučić, Luka Kudić, Ivano Vasilj i Marko Palac.

Ekipa crvenih nastupila je skupini E. Prvu utakmicu odigrali su protiv svojih vršnjaka iz NK Imotski 91 i slavili visokim rezultatom od 6:0. Golove za mlade Plemiće u ovoj utakmici su postigli: Marko Drežnjak 2 gola, te po jedan pogodak su postigli Sandro Zovko, Ivano Vasilj, Marko Palac i Luka Kudić.


U drugom kolu skupine HŠK Zrinjski crveni su se sastali sa ekipom NK Troglav Livno B te slavili sa 3:0. Golove za Plemiće su postigli: Marko Palac, Marko Drežnjak i Lovro Škrobo.


U trećem kolu mladi Plemići su ponovno ubilježili visoku pobjedu. Ovaj put je stradala ekipa NK Sloga Ljubuški bijeli sa čak 6:0. Golove za Zrinjski su postigli: Luka Kudić i Marko Drežnja po 2 gola, a po jedan gol Sandro Zovko i Dominik Koprena.
Nakon odličnih utakmica odigranih u skupinama, Zrinjski crveni se u 1/8 finalu susreo sa ekipo NK Troglav Livno A. U zanimljivoj utakmici Plemići su slavili pobjedu od 3:0. Golove su postigli: Marko Drežnjak 2 gola i Luka Kudić jedan pogodak.
U 1/4 finalnoj utakmici Zrinjski crveni su se susreli sa domaćinom turnira NK Slogom iz Ljubuškog plavi. U dosta zanimljivoj igri bolje su se snašli domaćini koji su slavili pobjedu od 2:1. Zrinjski je odlično krenuo u ovu utakmicu. Plemići su poveli golom Ivana Vasilja, ali u drugom poluvremenu ipak su primili golove koji su ih na kraju koštali borbe za medalju.


Ekipa bijelih je u prvom kolu za protivnika imala ekipu HNK Tomislav B. Mladi Plemići slavili su ubjedljivu pobjedu od čak 10:0. Golove su postigli: Domagoj Matić i Josip Buhovac po tri pogotka, a po jedan su postigli Vito Avmedovski, Petar Bošnjak, Ivan Miletić i Roko Krešić.


U drugoj utakmici skupine susreli su se Zrinjski bijeli i ŠN Limači iz Čapljine. Zrinjski je poveo golom iz jedanaesterca kojega je realizirao Domagoj Matić. Nakon toga mladi Plemići su primili tri pogotka koja su nažalost nastala iz greški zadnje linije, da bi poraz ublažio Vito Avmedovski pogotkom sa centra igrališta.


Treću utakmicu Plemići su odigrali protiv NK Neretve iz Metkovića. Neretva je slavila sa 3:1, a jedini gol za Plemiće postigao je Domagoj Matić. Nakon razigravanja po skupinama HŠK Zrinjski bijeli zauzeo je treće mjesto, ali se kao najbolji treći plasirao u 1/8 finala.


U 1/8 finala Plemići su snage odmjerili sa ekipom FK Leotara iz Trebinja. U regularnom dijelu rezultat je glasio 2:2, a oba pogotka za Zrinjski postigao je Josip Buhovac. Prilikom izvođenja jedanaesteraca bolje su se snašli mladi igrači iz Trebinja koji su realizirali sva tri jedanaesterca i odveli svoju ekipu u sljedeći krug.


Sve rezultate, kao i stanje po skupinama sa ovoga turnira možete pogledati OVDJE.