VIDEO  Pogledajte prvi gol u karijeri Luke Modrića kojeg je zabio prije 21 godinu

Luka Modrić
BURAK AKBULUT/AFP/PROFIMEDIA

Luka Modrić bio je član Zrinjskog iz Mostara u sezoni 2003/2004. Često se spominje kako je ta posudba iz Dinama značajno utjecala na karijeru hrvatskog kapetana. Modrić je ondje kao 18-godišnjak skupljao minute, a kasnije se nastavio dokazivati na novoj posudbi, ovaj put u Interu iz Zaprešića. Dobre igre u ta dva kluba trasirale su mu povratak u Dinamo, a nakon toga kroz godine je postao jedan od najboljih nogometaša svih vremena, prenosi Index.

Prvi Modrićev gol

Portal SportSport.ba na svojim je društvenim mrežama objavio Modrićev prvi profesionalni gol. Modrić je zabio u pobjedi 5:3 nad Orašjem. Bio je to prilično lak pogodak za tada mladog veznjaka, koji je u spomenutoj sezoni u 22 nastupa zabio osam golova za mostarski klub. I sam je Modrić priznao koliko mu je značila ta posudba.

"Nakon Zrinjskog se ničeg nisam bojao"

"Prvu sam pojedinačnu nagradu osvojio prije 15 godina, kad sam bio na posudbi u Zrinjskom, i navijači su me proglasili najboljim igračem tima, na osnovu moga ponašanja i doprinosa ekipi. Bh. liga jako je zahtjevna fizički i igraču od 18 godina teško se razviti, suci me nisu štitili. Nakon te sezone više se ničega nisam bojao."