Pogledajte kamenovanje Alžiraca usred Kaira

Naime, autobus Alžiraca je odmah nakon izlaska iz kruga aerodroma kamenjem napala skupina lokalnih huligana i ozbiljnije ranila trojicu reprezentativaca – Rafiku Saifiju je stradala ruka, dok su Rafik Halliche i Khaled Lemmouchia dobili udarce u glavu.



"Napali su nas ogromnim ciglama, a neki suigrači imaju otvorene rane na glavi. Svi smo se pobacali na pod, a na autobusu su popucala sva stakla. Strahovali smo za svoje živote", izjavio je Alžirac Anthar Yahia, koji tvrdi da ih osiguranje nije niti pokušalo zaštititi:



Alžir je uoči posljednjeg kola afričkih kvalifikacija za SP vodeći u skupini C s 13 bodova, tri više od Egipta na drugom mjestu.
Ako Egipat pred svojim navijačima pobijedi s dva gola razlike, obje momčadi bi imale isti broj bodova, međusobnu razliku pogodaka te identičan učinak u međusobnim susretima, pa bi u tom slučaju igrale majstoricu na neutralnom terenu.
Egipat je tražio da se utakmica igra u Sudanu, dok je Alžir predložio Tunis. Ždrijebom u prostorijama FIFA-e je odlučeno da se utakmica igra u Sudanu.

"Dopustili su im da nas kamenuju. Pa, ne možeš baciti kamen od pet kilograma s 50 metara. Sramota, mi smo njih dočekali s cvijećem", izjavio je ljutiti Yahia.

Međutim, iako su Alžirci javnosti predočili snimke napada, egipatski mediji tvrde da je događaj prenapuhan te dolijevaju ulje na vatru podsjećajući da su njihovi igrači otrovani prilikom zadnjeg gostovanja kod svojih protivnika.

U svakom slučaju, vodstvo Alžirskog nogometnog saveza je incident prijavilo FIFA-i, a s obzirom da u Kairo stiže oko pet tisuća njihovih navijača, može se očekivati vatrena atmosfera, nadamo se bez novih incidenata i žrtava.

Net.hr|B.K.