FOTO  Poginut ćemo za pobjedu nad Anderlechtom!

Dinamo, Zdravko Mamić, GNK Dinamo, Liga prvaka, Dinamo, Dinamo, Dinamo, Vahid Halilhodžić, UEFA, dinamo zagreb, financijski problemi

Ajax, Anderlecht, Dinamo, Temišvar. Tako bi glasio redoslijed uglednosti klubova skupine A Uefina drugorangiranog natjecanja, Europske lige, ali već nakon dvoboja 1. kola koje je na rasporedu u četvrtak bit će jasnije kako stoje stvari s kvalitetom momčadi.

Sudeći prema rezultatima u pretkolima, najlakše bi bilo hrvatskog prvaka svrstati na zadnje mjesto, a s psihološkog stajališta ‘plavima’ je zasigurno lakše “startati iz 4. reda”.

- Psihološki pripremam momčad da nam je ovo jedna utakmica u nizu. Ušli smo u ligaško natjecanje u kojem ćemo ići korak po korak, a s obzirom na sklonost prevelikim amplitudama u emocionalnom pražnjenju nakon europskih pobjeda ili poraza, o čemu sam već javno govorio, ubuduće želim postići da moji igrači ovakve utakmice doživljavaju podjednako kao one prošle u Zaprešiću ili sljedeće, za tri dana, s Rijekom.

Tako zbori Krunoslav Jurčić, trener Dinama, kojeg belgijski mediji opisuju kao “najveći hrvatski klub”, no Anderlechtu su dvoboji poput ovoga u četvrtak (19.00) u Maksimiru više-manje rutinski.

Gosti će se željeti iskupiti svojim navijačima za remi protiv Standarda i poraz od St. Truidena, dokazati da je debakl u pretkolu Lige prvaka protiv Lyona preboljen. Pred domaćinom, pak, u slučaju neuspjeha ne stoji provalija ispadanja kao uoči odlučujućih utakmica u pretkolima koje Dinamo (pre)često igra u grču.

- Anderlecht je belgijska i europska nogometna institucija i nije mi drago što ga se kroz medije podcjenjuje. Naglašavam to kako bismo svi skupa izbjegli uobičajene frustracije ako izostane rezultat kojem težimo - podvukao je Jurčić, ali odmah dodao:

- Na stranu visoko mišljenje o Anderlechtu, ali osjećam da je moja momčad raspoložena, igrači na treninzima idu izvrsno, može se očekivati da će poginuti na terenu, zbog čega sam veliki optimist da ćemo našim navijačima priuštiti pobjedu bez obzira na veličinu suparnika. Nitko nam nije postavio imperativ prolaska skupine, no idemo po pobjedu.

Jurčić je svjestan i velike Anderlechtove prednosti u visini, poglavito kad nema Bišćana.

- Radili smo na treninzima obrane od prekida, u kojima nam je inače Bišćan jako bitan. U prvom redu ćemo morati načinom igre onemogućiti Anderlechtu takve situacije u kojima bi njihovi skakači mogli doći do izražaja.

Na izravno pitanje o dvojbi oko sastava Jurčić je odgovorio negativno, a na potpitanje o možebitnoj Sammirovoj psihološkoj nespremnosti s obzirom da mu publika zviždi dodao:

- Sammir je profesionalac i mora se s time znati nositi, a i dovoljno je dobar igrač da pruženim u igri publiku ponovno pridobije na svoju stranu.

Svi su u Maksimiru svjesni prigode koja će se otvoriti upišu li se tri boda na startu:

- Primjećujem da se traži ulaznica više, da je ljudima stalo, ipak ovako ugledan klub ne gostuju u Zagrebu svaki tjedan. Treba nam podrška s tribina, jer protiv suparnika poput Anderlechta ne preostaje nam drugo nego tražiti pobjedu i to sličnom taktikom kao protiv Heartsa - najavio je agresivnost od 1. minute najmlađi Dinamov vezist (20) Milan Badel