Podmlađena Čapljina do pobjede nad Ljubuškim preko Mace i Jurića

Čapljina Ljubuški
Hercegovina.info

Nogometaši HNK Čapljina u 19. su kolu 2. Lige FBIH - Jug ugostili nogometaše NK Ljubuški na Bjelavama. Obje momčadi u proljetni dio sezone nisu ušle najbolje. Dok se Čapljina mučila s postizanjem pogodaka te propusnom obranom, NK Ljubuški nije uspio nametnuti svoju igru u nastavku prvenstva. Utakmicu je zbog kartona moralo propustiti nekoliko iskusnijih domaćih nogometaša no unatoč tome Čapljinci su pružili odličnu predstavu, nadigrali kvalitetnog protivnika i pobijedili 3-0 golovima Marsela Mace (2) i Damjana Jurića (1).

Odluka trenera Čapljine Damira Borovca da u utakmicu uđe s čak 7 igrača do 20 godina, 3 u obrani kao i vratar, pokazala se odličnim potezom. Tako su od mladih snaga za Čapljinu nastupili: Džidić na golu, Kordić, Bošković i Dolić u obrani, Rokić i Zovko u vezi dok je na krilu bio Jurić.

Ljubušaci su u utakmicu ušli kvalitetno te zaprijetili nekoliko puta s distance dok su domaći prijetili uglavnom preko krila ali golova u prvom poluvremenu nije bilo. Valja istaknuti nekoliko atraktivnih poteza igrača Čapljine. U drugi dio Čapljinci su ušli s većom željom te nanizali nekoliko šansi a okvir gola je spasio gosta 2 puta. Eurogolom Marsela Mace iz slobodnog udarca Čapljina je došla do vodstva. Nemalo nakon toga gosti iz Ljubuškog su opasno zaprijetili preko kontre ali pokušaj Ljubušaka uspješno je zaustavio vratar domaćih Džidić. Nakon toga još jedan slobodan udarac za domaće, još jednom je pucao Mace, i još jednom je zabio te povisio vodstvo domaćina. Pred kraj susreta preko polukontre Damjan Jurić loptu smireno smješta u mrežu protivnika čime je potvrdio pobjedu domaćina od 3-0.

Ovom pobjedom HNK Čapljina je pokazao snagu i kvalitetu svoga kadra, a trener Borovac je promjenama u postavi dobio okomitost, brzinu i htijenje te uspio vratiti momčad na pobjednički kolosijek. Tako sada HNK Čapljina na prvenstvenoj ljestvici stoji na drugom mjestu sa 6 bodova zaostatka, uz utakmicu manje, za prvoplasiranim Klisom.