Počelo okupljanje Vatrenih uoči Srbije i Južne Koreje

U petak, 6. rujna, najbolje hrvatske nogometaše očekuje kvalifikacijski ispit na beogradskoj Marakani, protiv reprezentacije Srbije, u sklopu borbe za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Četiri dana kasnije bit će odigrana i prijateljska utakmica protiv Južne Koreje.

Na zagrebačko su okupljanje u nedjelju stigli Eduardo da Silva, Nikica Jelavić, Ivica Olić, Ante Rebić, Arijan Ademi, Alen Halilović, Joe Šimunić i Ivan Perišić, a do kraja dana stići će još Luka Modrić i Dejan Lovren. Ostatak reprezentacije - uključujući i Darija Krešića i Vedrana Ćorluku koji zbog letova iz Moskve neće stići u nedjelju, kao što je bilo planirano - doći će tijekom ponedjeljka.

U kadru reprezentacije neće biti Milana Badelja i Gordona Schildenfelda, koji su definitivno otpali zbog ozljeda. Izbornik Igor Štimac odlučio je da zasad neće aktivirati pretpozive.

Napadač Bayerna Mario Mandžukić ima problema s ozljedom koljena, a liječnik reprezentacije, dr. Janković, poručio je kako njegova ozljeda nije teže naravi. U dogovoru s liječničkom službom, stručni će stožer odlučiti u kakvom će režimu treninga Mandžukić biti tijekom narednih dana.

Prvi trening hrvatske nogometne reprezentacije zakazan je za ponedjeljak u 19 sati, a bit će održan na zagrebačkom stadionu u Maksimiru.

Utakmica Srbije i Hrvatske u Beogradu igra se s početkom u 20:45 sati.

hns-cff.hr