Počelo nogometno suđenje stoljeća: 'Mamić je od Dudua uzimao 20% svih primanja, a Fifa ne dopušta više od 6%!'

mamić i edvardo

... reprezentativca Eduarda da Silvu od trenutka kada ga je izvršni dopredsjednik Dinama dovezao iz Brazila u Maksimir do njegovog transfera u Arsenal.Njihovo svjedočenje predložio je odvjetnik Mamićevih na Općinskom građanskom sudu gdje je započeo spor oko ugovora kojeg je Eduardo još 2001. sklopio s izvršnim dopredsjednikom Dinama.

Kao što je već poznato, Da Silva traži da sud proglasi ništavnim sve ugovore koje je sklopio s Mamićem, a kasnije i njegovim sinom, navodeći da su oni zelenaški i amoralni.

Eduardov odvjetnik Ivica Crnić je još jednom naglasio da se njegov status kao profesionalnog nogometaša mogao uređivati isključivo prema ugovoru koji je u skladu s Fifinim propisima. Prema tim propisima, posrednici, u ovom slučaju izvršni dopredsjednik Dinama i njegov sin, ne bi smjeli dobivati naknadu veću od šest posto od Duduove plaće, a prema ugovoru kojeg je nogometaš potpisao sa samo 18 godina, Mamići polažu pravo na čak 20 posto svih ukupnih primanja. To uključuje i premije, nagrade, prihode od reklama i slično.

Odvjetnik Mamićevih, pak, i dalje ustraje u tvrdnji da je riječ isključivo o građanskopravnoj stvari te da Fifa nema nikakvu nadležnost.

Osim što Da Silva ne priznaje pravnu valjanost ugovora s Mamićima, dvije suprotstavljene strane ne mogu se složiti niti oko toga koliki je navodni dug. Naime, da Silva tvrdi da je prema Mamićima ispunjavao obveze dok je bio u Dinamu te da im je prestao isplaćivati naknadu kada je prelazio u Arsenal. Mamić tvrdi suprotno.

- Zdravko i Mario Mamić nisu dobili ni lipe. Nadam se da Eduardo ima dokument kojim će dokazati da im je plaćao - kaže Mamićev odvjetnik Krešimir Ćurković.

Izvor: Jutarnji.hr