Počele pripreme Slobode, tri igrača prešla u Tuzla City

Počele pripreme Slobode, tri igrača prešla u Tuzla City

Pojavilo se 38 igrača od kojih će, kako je Feni rekao član stručnog stožera Gradimir Crnogorac, mnogi otpasti već nakon 2-3 dana.

Manager momčadi Admir Smajić u stručni stožer je imenovao Gradimira Crnogorca i Edina Ribića, koji su taj posao radili i za vrijeme Zlatana Nalića, dok je novo ime Almir Hukić (38) koji je do sada trenirao nižerazredne klubove u TK-u.

- Već u narednu srijedu odigrat ćemo prvu utakmicu i to u gostima protiv Omladinca iz Bogatića (Srbija). U subotu, 22. lipnja, zakazali smo drugu pripremnu utakmicu, ali još ne znamo ime protivnika. Dosta je novih igrača i pred nama je mnogo posla. Još ne znamo tko će od igrača s isteklim ugovorom ostati u Slobodi - rekao je Crnogorac, dodavši da će drugi trening biti već večeras u 18.30 sati.

Na treningu su danas bili Ivan Baraban, Mehmed Alispahić, Perica Ivetić, Toni Livančić, Omar Pršeš, Edis Smajić, Adnan Salihović i još nekolicina igrača iz prošle sezone.

Došli su da se pozdrave i oproste od suigrača Antonio Vidović (prešao u Zrinjski), Said Husejinović, te Adis Hadžanović i golman Azir Muminović, koji su prešli u Tuzla City.

Muminovića je Sloboda pustila iako ga ugovor veže s Tuzlacima još pola godine, pa su za transfer dobili 50.000 KM.

Inače, Slobodu je napustilo čak 11 igrača koji su nastupali u prošloj sezoni. Došlo ih je mnogo više, ali je riječ uglavnom o igračima koji nisu imali profesionalne ugovore, jer su nastupali za ekipe nižeg ranga od Premijer lige.

Sloboda će se u početku pripremati u Tuzli, a gdje će dalje, još nije poznato. Predsjednik UO, Sead Kozlić kaže da će se uskoro odlučiti gdje će se ekipa pripremati, ali sigurno neće u inostranstvu.

- S Amarom Osimom sam dogovorio pripremnu utakmicu Slobode i Željezničara, ali još nismo utvrdili mjesto i termin - kazao je Kozlić za Fenu.