Pobjedom u derbiju MNK Crnica postala jesenski prvak

MNK Crnica
Prije početka utakmice s igračima su na teren izašli najmlađi članovi MNK Crnica što je popraćeno velikim pljeskom. Iako rezultat na kraju zvuči uvjerljivo nije to izgledalo baš lagano. Crnica je kontrolirala utakmicu većim djelom, uz to dominirala, dok su Heroji povremeno znali zaprijetiti vratima Baričića i biti itekako opasni. Već u trećoj minuti bilježimo prvu pravu zanimljivost kad je vratar Kranjac u kaznenom prostoru srušio Vukičevića u izglednoj prilici za postizanje zgoditka, a sudac je dosudio kazneni udarac i isključenje vratara. Ante Mijat je uzeo stvari u svoje ruke, ali vratar Jajaš je pročitao njegovu namjeru i elegantno pročitao stranu. Nekoliko trenutaka nakon toga Radman koristi jednu grešku Heroja i dovodi Crnicu u vodstvo. Desetak minuta redale su se šanse, vodila se velika bitka, sve do 13. minute kad je Ante Mijat sa desetak metara udaljenosti odlično pogodio lijeve "rašlje" vratara Jajaša. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao. Crnica jer dobro ušla u drugo poluvrijeme, međutim realizacija je bila veliki problem. Kako ti biva u futsalu da svaka greška bude kažnjena tako je bilo i ovoga puta kad je jednu odličnu kombinaciju Heroja Josip Zekonjić elegantno proveo u mrežu pokraj nemoćnog Baričića. Crnica je u tim trenucima ubacila u brzinu više i nije željela ništa prepustiti slučaju te u razmaku od 60 sekundi preko kapetana Radmana i Vukovića otišla na 4:1 i na taj način smirila utakmicu o odvela je u svoju korist. Heroji su pokušali s igračem-vratarom, a u toj igri bolje se snašla Crnica te preko Baričića i Vukovića postavila konačni rezultat 6:1.

Ovom pobjedom Crnica je postala jesenski prvak i drugu godinu za redom i to kolo prije kraja jesenskog dijela prvenstva. Zadnje kolo Crnicu put vodi na Gripe protiv momčadi Ustanika. Ustanik je drugoplasirani sa pet bodova manje od Crnice i ta utakmica nameće se kao vrlo važna. Pobjedom bi Crnica vrlo vjerojatno bila na korak osvajanja II. HMNL - jug, dok bi pobjeda Ustanika "splitske crne" vratila u život i najavila super uzbudljivi proljetni dio prvenstva. Utakmica Ustanika i Crnice igra se u nedjelju 13.12. u Splitu u 19:00 sati.

CRNICA: Rafael Baričić, Josip Vukičević, Mario Žumberac, Franko Madić Baranović, Ivan Perica, Dragan Radman, Bruno Čivljak, Joško Žarković, Ante Mijat, Dragan Vuković, Ivan Zorica, Matej Grubišić.

Trener: Robertino Jelovčić, Predstavnik kluba: Dragan Mišić

HEROJI 2007: Toni Kranjac, Marko Prolić, Mihovil Ledenko, Franko Skočić, Filip Babac, Ivan Škugor, Iko Bašić, Mario Orlović, Tino Junaković, Krešimir Jajaš, Josio Zekonjić, Zvonimir Rakić, trener: Ive Podrug

STRIJELCI: 1:0 Radman (4′), 2:0 Mijat (13′), 2:1 Zekonjić (29′), 3:1 Radman (31′), 4:1 Vuković (32′), 5:1 Baričić (38′), 6:1 Vuković (39′)

AKUMULIRANI PREKRŠAJI: Crnica 5 (1+4); Heroji 2007 8 (3+5)

ŽUTI KARTONI: Perica (5′), Mijat (30′) - CRNICA

CRVENI KARTON: Kranjac (3′) - HEROJI 2007