VIDEO  Pobjednički povratak Leotara u Premijer ligu

Leotar je u 1. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine svladao Radnik u Bijeljini rezultatom 1:0.
Domaći nogometaši imali su kontrolu nad loptom u većem dijelu utakmice, ali na kraju je jedna neopreznost obrane Radnika donijela trijumf povratniku u društvo najboljih bh. timova.

Prvo poluvrijeme nije donijelo kvalitetan nogomet, ali smo ipak vidjeli nekoliko solidnih pokušaja, a Radnik je bio konkretnija ekipa.

Gosti su ipak prvi prijetili. Zečević u 12. minuti šutira s vrha kaznenog prostora, Aljkanović to lagano brani. Već u sljedećem napadu Radnik pogađa gredu. Pantelić je pokušao centrirati, a lopta pogađa okvir gola gostiju.

Radnik je i u ostatku prvog dijela bio bolji. Pantelić je bio najbolji pojedinac kod domaćih, a u 25. minuti mladi ofenzivac ima dobru priliku za postizanje gola. Dobro je izbacio svog čuvara, ali zatim jako loše šutira i lopta odlazi pored gola, prenosi Sportsport.ba.

Pantelić je u prilici i krajem prvog poluvremena. Šutirao je iz slobodnog udaraca, ali pravo u ruke golmana gostiju i na odmor se otišlo bez golova.

Ulazak Kenana Šarića u igru donio je dosta dobrog Radniku u drugom poluvremenu. Ovaj nogometaš je kreirao dvije jako dobre prilike u nastavku, ali njegovi suigrači nisu bili precizni.

Prvo je u 59. minuti uposlio Velibora Đurića čiji udarac s vrha kaznenog prostora odlazi pored gola, a zatim minut kasnije Đorđe Pantelić promašuje kompletan gol s pet-šest metara.

Kazna za promašaje domaćih stiže u 68. minuti meča. Azur Aljkanović sjajno brani udarac glavom Miloša Sekulovića, ali napadač gostiju dolazi do odbijene lopte i šalje je u mrežu za prednost gostiju iz Trebinja od 0:1.

Radnik potom ponovo preuzima kontrolu i u 81. minuti momčad Vlade Jagodića promašuje dva zicera. Prvo je Kenan Šarić šutirao glavom s nekoliko metara pravo u ruke golmana Perišića, a zatim mladi Hasukić sa samo pet metara promašuje prazan gol.

Do kraja se gosti iz Trebinja uspješno brane. Radnik nije imao snage da napravi nešto, uzalud je imao mnogo veći posjed lopte i do kraja je ostalo 0:1, pa je Leotar upisao tri boda na povratku u Premijer ligi.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Radnik – Leotar 0:1 (Sekulović 68′)

Radnik: Aljkanović, Nikić, Sušić, Popara, Motika, Ristanović, Gogić, Marković, Đurić, Pantelić, Šubert.

Leotar: Perišić, Milić, Paranos, Zečević, Sekulović, Ristić, Čolić, Đurić, Arsić, Nikolić, Bosančić.