POBJEDA ŽELJEZNIČARA Široki Brijeg pao na Grbavici u 93. minuti

Željezničar Široki Brijeg
Antonio Slišković/NK Široki Brijeg

U derbiju 9. kola Premijer lige BiH nogometaši Željezničara svladali su Široki Brijeg u doličnoj utakmici rezultatom 2:1, a pobjednički pogodak Željezničar je postigao duboko u sudačkoj nadoknadi. Prvom poluvremenu Željezničar je bio nešto konkretniji iako je priliku utakmice zapucao Božo Musa.

U 8. minuti, Štilić je nakon jednog ubačaja dobro pucao glavom, a Tomić sjajno obranio. No, i da je lopta završila u mreži ne bi bilo ništa od pogotka jer je signalizirano zaleđe.

Željezničar Široki Brijeg

Prošao je dobro u 13. minuti Amoah i ušao u kazneni prostor, ali u posljednji trenutak to čisti obrana Širokog Brijega. Moglo je to biti itekako opasno za Tomića.

Odličnu priliku za Široki Brijeg vidjeli smo u 18. minuti. Silovito je pucao Ćavar, ali Muftić to dobro brani.

Sjajnu priliku imao je Široki u 29. minuti. Pucao Kuprešak iz slobodnog udarca, Muftić to kratko odbija, a na loptu naletava Božo Musa čiji udarac s dva metra fantastično brani Muftić. Nevjerojatno što Musa nije uspio pospremiti u mrežu.

Pucao je Kpan u 33. minuti, a lopta se od bloka odbija u ruke Muftiću.

U 39. minuti Željezničar dolazi do vodstva. Amoah je sjajno prebacio obranu Širokog i asistirao za Štilića koji šalje loptu Tomiću iza leđa.

Željezničar Široki Brijeg

Sjajnu priliku vidjeli smo u 44. minuti za Željezničar. Nakon jednog ubačaja Cocalić je pucao glavom, a lopta odsjeda na gredi.

Željezničar Široki Brijeg

Željezničar na odmor odlazi sa zasluženom prednošću.

U nastavak susreta Marijan Budimir na teren šalje Nigerijca Chinedua umjesto Tomića. To donosi odmah život u igri Širokog Brijega. Najprije je Chinedu pucao u 52. minuti, lopta se odbija od Cocalića, no ipak ne završava u mreži.

No, dvije minute kasnije Široki dolazi do pogotka. Chinedu je uposlio Kpana, koji sjajno vara svog čuvara i pogađa mrežu Muftića.

U 58. minuti Štilić je lijepo pucao, a Tomić još ljepše paradom obranio i odbio to u korner. Pucao je Cocalić nakon kornera glavom, ali čisti to obrana Širokog Brijega.

Tukao je s više od 30 metara u 65. minuti Marko Capan, ali vratar Želje to brani spašava da ne ode u korner.

Kakva prilika za Želju u 74. minuti. Nakon jedne greške poslije kornera, Amoah na svojoj polovici krade loptu Širokobriježanima i kreće prema vratima Širokog Brijega. Nesebično je uposlio Drlju koji vara svog čuvara i pogađa gredu.

U 81. miuti sjajno se na lijevu nogu namjestio Capan i gađao, ali obrana Željezničara to odbija u korner.

U 86. minuti Željezničar trese mrežu, no signalizirano je zaleđe. Dosta diskutabilna situacija. Haračić je sigurno bio u zaleđu, a o Krpiću koji je pogodio mrežu mogao bi vidjeti samo VAR.

U 91.minuti tukao je dobro Mikolčić, no Muftić dobro brani.

Dvije minute kasnije Željezničar dolazi do pogotka. Ubacio je Drljo iz slobodnog udarca i pogodio Drinu na drugoj vratnici, on loptu glavom vratio za Krpića koji je šalje glavom u mrežu za pobjedu svoje momčadi.

U sljedećem kolu Široki Brijeg će na svom terenu dočekati Igman, dok Željezničar u 'Vječitom' derbiju igrati protiv Sarajeva.

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.