POBJEDA HRVATSKE Pred sami početak Eura, reprezentacija Hrvatske po prvi put porazila Portugal

Reprezentacija Hrvatske
EPA

Hrvatska je u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči Europskog prvenstva pobijedila Portugal u Lisabonu 2:1. Strijelci za prvu pobjedu Hrvatske nad Portugalom u povijesti bili su Luka Modrić iz jedanaesterca te Ante Budimir. Za domaće je pogodio Diogo Jota.

Već u 7-oj minuti uslijedio je penal za Hrvatsku. Kovačić je iskoristio neopreznost Vitinhe, ukrao mu je loptu u kaznenom prostoru Portugala i pao, a sudac je pokazao na bijelu točku. Hrvatska je povela 1:0, a Luka Modrić je sigurno realizirao jedanaesterac. Pogodio je portugalski vratar Costa stranu, no bio je to neobranjiv udarac.

Portugal je zatim uzvratio golom u 48-oj minuti, te izjednačio na 1:1. Strijelac je bio Diogo Jota. Izigrali su Portugalci lijevu stranu hrvatske obrane, sjajno je s beka utrčao Semedo i pronašao usamljenog Jotu, koji iz velike blizine nije imao težak zadatak.

Uslijedile su tri promjene kod Hrvatske. Mario Pašalić, Perišić i Sučić ulaze umjesto Kramarića, Majera i Modrića.

U 56-oj minuti Hrvatska je ponovno povela 2:1. Strijelac je bio Ante Budimir. Pašalić je fantastično pucao s nešto više od 16 metara, a Costa je taj udarac obranio uz pomoć grede. Ipak, na odbijenoj lopti prvi je bio Budimir, koji je glavom vratio prednost Hrvatskoj.

Za točno sedam dana igrat će protiv Španjolske prvu utakmicu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.