FOTO  Pobjeda Brotnja za kraj jesenskog dijela prvenstva, Zrinjski nije mogao protiv Milanovića

Šimun Markić MNK Brotnjo
Hercegovina.info

MNK Brotnjo večeras je u GSD u Čitluku pobjedom nad Kaskadom zaključio jesenski dio prvenstva. Slavili su Čitlučani rezultatom 7:5 i tako došli do svog 16 boda te jesen završili na trećem mjestu.

U Čitluku smo večeras gledali jednu lijepu i zanimljivu futsal predstavu u kojoj su se obje ekipe nadigravale, a prilog u tome ide i činjenica da je u cijelom susretu upisano svega sedam prekršaja.

Na početku šok za domaće. U 4. minuti lijepo je po lijevoj strani prošao Avdo Huskanović i pogodio suprotni kut vratara domaćih Dujmovića. No, izjednačenje stiže samo dvadesetak sekundi kasnije, nakon lijepe akcije za poravnanje je pogodio Zvonimir Ćavar. Dvije minute kasnije gosti ponovno vode. Lijepo je iz okreta pucao Ibrahim Husejinović, a Dujmović je ostao na krivoj nozi i nije tu ništa mogao. 

U 9. minuti Brotnjo se ponovno vraća u igru. Presing je na obranu gostiju napravio Marin Sesar, oduzeo jednu loptu te lijepo uposlio Marina Sutona koji pogađa za poravnanje. 

Prvi put domaći su poveli u 12. minuti utakmice. Korner je izveo Ćavar, Suton petom prevario obranu Kaskade i produžio za Grbešića koji matira Bilala Spahića. Odlično uigrana akcija je to bila Brotnja.

U 17. minuti najljepši potez utakmice. Dobro se na lijevoj strani izbacio Anđel Čolak i izbacio svog čuvara, a onda majstorski pogodio suprotne rašlje Spahićevog gola. Predivan pogodak je to bio. Rezultatom 4:2 se i otišlo na predah.

U nastavak bolje ulaze Čitlučani i u 27. minuti svoj drugi pogodak na utakmici postiže Zvonimir Ćavar. Četiri minute poslije gosti iz Gračanice smanjuju na 5:3. Nesporazum je to bio u obrani domaćih, a loptu je u mrežu ugurao Husejinović.

Svoj drugi pogodak u 34. minuti postiže i Anđel Čolak. Ponovno je Širokobriježanin odlično probio po lijevoj strani i pogodio ne obranjivo suprotni kut Spahića. No, radost Brotnja je kratko trajala. Kaskada je prešla na igru s vratarem u polju što je odmah rezultiralo brzim pogotkom. Precizan je Ibrahim Spahić u 35. minuti susreta. 

Dvije minute poslije Brotnjo vodi 7:4. Ukrao je jednu loptu igračima Kaskade Zvonimir Ćavar i sa svoje polovice pogodio za svoj hat-trick.

Šimun Markić MNK Brotnjo

Zvonimir Ćavar (18) upisao je večeras hat-trick

U 38. minuti Ibrahim Spahić postigao je još jedan pogodak za goste i tako postavio konačnih Brotnjo - Kaskada 7:5.

U drugom susretu igrači HFC Zrinjskog poraženi su na gostovanju kod Sloge rezultatom 4:1. Povela je Sloga već u 4. minuti utakmice preko Zukana. No dvije minute stvari je na početak vratio Goran Zeko. Rezultat 1:1 na semaforu je stajao sve do 30. minute, a onda je na scenu stupio Emir Milanović. Jedan od najboljih igrača Premijer futsal lige postigao je hat-trick u svega osam minuta (30., 34., 38.) i donio svojoj momčadi tri važna boda.

Posljednjeplasirani Seljak doživio je još jedan poraz na svom terenu. Bolji od momčadi Ive Kreze bili su igrači GFC Sarajeva koji su u Livnu slavili rezultatom 2:3.

Zanimljivo svi pet pogodaka postigli su gosti iz Sarajeva. Strijelci za Sarajevo su bili Hršumović (4.), Petak (11.) te Handžić (15.), dok su u svoju mrežu loptu poslali Hršumović i Hodžić.

Večeras se još igra gradski derbi u Tuzli između Bosne Kompred i Salinesa, dok će polusezonu zatvoriti u utorak Policajac i Mostar Stari Grad.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.