Pletikosi 90 minuta u pobjedi Celtica

Stipe Pletikosa, Celtic, Stipe Pletikosa, Celtic, Stipe Pletikosa, interview, Vatreni, Niko Kovač, Stipe Pletikosa, vratar, nogomet, Stipe Pletikosa, vratar, deportivo
Celtic je u posljednjem predsezonskom dvoboju uoči nedjeljnog prvenstvenog ogleda s Hibernianom gostovao u Cardiffu, gdje je bio bolji od domaćeg Cityja minimalnim rezultatom 1:0, piše hrsport.net

Prvi i jedini pogodak na utakmici postigao je Anthony Stokes u 34. minuti utakmice, glavom nakon ubačaja Emilia Izaguirrea, no daleko važniji je podatak da je Stipe Pletikosa među vratnicama Celtica ostao od prve do posljednje minute i na kraju sačuvao svoju mrežu.

Celtic je tijekom cijele utakmice bio bolja momčad i Plete nije imao puno posla. Svoju je prvu intervenciju na utakmici zabilježio tek krajem prvoga dijela, a niti do kraja utakmice Cardiff City nije ozbiljnije zaprijetio gostima.

Ovo je Celticova treća uzastopna pobjeda u pripremnom razdoblju, pa će Lennonova momčad u dobrom raspoloženju dočekati prvo kolo škotskog prvenstva.

Marin Vuković