PLBIH Velika pobjeda za Posušje i bijeg sa dna ljestvice

Posušje i Sloboda 2023
HŠK Posušje

Nogometaši Posušja danas su na svom terenu savladali tuzlansku Slobodu rezultatom 2:0 u okviru 25. kola m:tel Premijer lige BiH.

Klub sa Mokrog doca je današnjim trijumfom pobjegao iz zone ispadanja, a već u prvih pet minuta ovog meča su svirana četiri prekršaja, što je bio znak da će meč biti dosta tvrd.

Prva prlika na utakmici je došla u osmoj minuti za domaću ekipu. Milanović je šutirao, ali golman Slobode je sjajno intervenirao i spasio svoj tim, piše 'Oslobođenje'. Poslije toga je Posušje imalo još nekoliko šansi, ali promjene rezultata nije bilo sve do 14. minute, tada je klub sa Mokrog doca stigao u vodstvo. Pogodak je postigao Brković, a kod njegovog gola je asistirao Boban.

Dobra igra se Posušju ponovno isplatila u 38. minuti, kada je dosuđen penal za ovu momčad. Boban je bio siguran sa bijele točke i tako je povećao prednost svoje ekipe.

U prvih pet minuta drugog poluvremena nije bilo nikakvog uzbuđenja, a onda je u 53. minuti Jović iz slobodnjaka šutirao sa nekih 17 metara, ali njegov udarac je dobro obranio golman Slobode.

U 57. minuti je Milanović pokušao da ugrozi gol tuzlanskog sastava, ali je lopta otišla pored gola. Igrala se 63. minuta kada je prvi šut u okvir gola Posušja uputio Komazec i njegov udarac je zaustavio Kukić.

Osam minuta kasnije, Sloboda je imala najbolju priliku na utakmici. Husejinović je centrirao, Komazec glavom šutirao, ali njegov udarac je dobro obranio golman Posušja. Ovom pobjedom je Posušje pobjeglo iz zone ispadanja i sada se nalazi na sedmoj poziciji ligaške ljestvice, dok je tuzlanski sastav pao na deveto mjesto na ljestvici.