PLBIH Posušje porazom od Širokog produbilo rezultatsku krizu

HŠK Posušje i NK Široki Brijeg 2023
HŠK Posušje

Posušje je danas na svom terenu izgubilo 0-1 od momčadi Širokog Brijega u okviru 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Posušje je tako i četvrti meč zaredom ostalo bez pobjede u Premijer ligi, dok se Široki vratio na pobjedničke staze nakon dva uzastopna poraza.

Sada je Široki opet drugi na ljestvici s 39 bodova. Isto toliko ima i Borac, ali banjalučki tim ima slabiju gol-razliku. Posušje je sedmo sa 24 boda. Slabu nogometnu predstavu vidjeli smo u prvih dvadeset minuta, a u 21. Širokobriježani dolaze do prednosti, navodi scsport.

Fenomenalnu akciju su po desnoj strani odigrali Bože Vukuja i Dominik Radić. Vukoja je izvrsno povukao loptu dvadesetak metara, onda odigrao za Radića i nastavio utrčavati u šesnaesterac. Tamo je dočekao povratni pas Radića i matirao je Luku Kukića za 0:1!

U 27. minuti je Cyrille Kpan sjajno šutirao iz voleja, nakon ubačaja Mihaela Kuprešaka, ali Kukić divnom paradom brani.

Loše je drugo poluvrijeme počelo za Široki, pošto je Tomislav Knežević napravio glupost i dobio crveni karton. Nije dozvoljavao igračima Posušja da brzo izvedu slobodan udarac, te je zaradio drugi žuti karton.

Prva šansa za Posušje viđena je u 54. minuti, kada Toni Jović glavom šuta pored gola. Imalo je Posušje priliku i u 66. minuti da dođe do poravnanja. Gabrijel Boban je ubacio iz slobodnjaka, ali nitko nije uspio skrenuti loptu u gol.

U 74. minuti sijevnula je kontra Širokog, Kristijan Medić je izašao sam pred Kukića, ali ga golman Posušja zaustavlja. Tri minute poslije Arijan Brković odlično šutira s 25 metara, ali Renato Josipović brani.

Novajlija i debitant u dresu Širokog, Kadu je imao priliku u 90. minuti, ali bio je neprecizan. Potom je na drugoj strani Jović imao veliku priliku. Primio je loptu na desetak metara od gola, ali umjesto da šutira, pokušao je proigrati Horića i propala je sjajna šansa da Posušje dođe do boda.