PL BiH: Veliki Gradski derbi u Mostaru, Široki dočekuje Slobodu

Zrinjski-Sarajevo

Od večeras do nedjelje igra se 13. kolo PL BiH u nogometu.

Parovi su slijedeći:

Široki Brijeg -Sloboda
Velež -Zrinjski
Sarajevo -Čelik
Tuzla City -Radnik Bijeljina
Zvijezda 09 -Borac
Željezničar -Mladost DK

 

Široki Brijeg -Sloboda 20.10. 18 h.

Na Pecaru stiže Sloboda i Široki je favorit u ovom susretu. Gosti su se do sada pokazali čvrsti na nekim gostovanjima, ali će bodove ipak morati potražiti negdje drugo. Utakmicu s Pecare prenosi BHT.

Velež-Zrinjski 19.10. 15 h.

Gradski derbi u kome nema favorita bez obzira na trenutnu formu i stanje na ljestvici. Obije momčadi su najavile igranje na pobjedu i čeka nas vruć derbi, kako na travnjaku, tako i na tribinama. Moja TV vrši izravni prijenos iz Mostara.

Sarajevo -Čelik 18.10. 18 h.

Ovo kolo otvaraju večeras Sarajevo i Čelik na Koševu. Domaći su favoriti i imaju imperativ pobjede. Čelik ne ide s bijelom zastavom na Koševo i čekat će momčad iz Zenice svoju prigodu. Utakmicu prenosi platforma Moja TV.

Zvijezda 09-Borac 19.10. 15 h.

Borac je apsolutni favorit u Ugljeviku i sve osim pobjede gostiju bilo bi iznenađenje.

Tuzla City-Radnik Bijeljina 19.10. 15 h.

Tuzla City na Tušnju dočekuje neugodni Radnik. Utakmica je nezahvalna za prognozirati, ali je sigurno da će gledatelji u Tuzli gledati zanimljiv susret. Prijenos uživo na Arena Sport.


Željezničar-Mladost DK 19.10. 18 h.


Željezničar će na Grbavici dočekati Mladost iz Doboja kod Kaknja. Domaći su favoriti, a gosti će se morati dobro namučiti da naprave neko iznenađenje. Utakmica na Moja TV.