PL BIH Sarajevo poraženo na jugu Hercegovine

FK Leotar i FK Sarajevo
padrino

Nogometaši Leotara u posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone savladali su blijedo Sarajevo na svom terenu rezultatom 2:0 za sigurniji zimski 'san'.

Za Sarajevo je završena polusezona za zaborav koju će, nakon dugo godina, završiti s negativnom gol-razlikom i dva poraza za kraj jeseni, navodi Klix.

Leotaru je poništen gol u 14. minuti zbog ofsajda kojeg je postigao Miloš Aćimović, a onda u 22. minuti Marko Pervan šutira s distance, no Šahinović ponovno spašava Sarajevo.

Pravo čudo je kako u 32. minuti Leotar nije poveo. Pervan je odlično izveo slobodan udarac, lopta je išla u nebranjeni dio mreže, ali je Đajić glavom šutirao s dva metra i promašio gol. Osim što nije pogodio, čini se da je spriječio siguran gol svog tima, jer da nije dirao loptu, ona bi završila u mreži. Bez golova otišlo se na odmor.

Već u 49. minuti Marko Pervan pogađa iz slobodnog udarca. Ponovno je izveo rezantan prekid, nešto između šuta i centaršuta, a lopta je prevarila golmana Sarajeva.

U 60. minuti isti igrač postiže spektakularan gol. Primio je Pervan loptu na ivici šesnaesterca, a onda je zakucao u mrežu Sarajeva silovitim udarcem od prečku.

U prvom kolu nastavka Bordo tim dočekat će prvaka, momčad Zrinjskog, dok će Leotar gostovati u Posušju.