FOTO  PL BiH: Pobjeda Veleža i četiri neodlučena rezultata

NK Široki Brijeg, FK Velež, pl bih

Vikend za nama donio nam je nepotpuno 5. kolo PL BiH. Ovo kolo može se nazvati i kolo neodlučenih rezultata jer su od pet odigranih utakmica četiri njih završile pobjedom bodova. Jedinu pobjedu ostvario je Velež u hercegovačkom derbiju nad Širokim Brijegom.

FK Velež-NK Široki Brijeg 1:0

Kao što smo napisali u najavi Velež je na svom stadionu svladao Široki Brijeg rezultatom 1:0. Bila je to utakmica u kojoj su domaći više željeli pobjedu koju su na kraju i zaslužili. Nakon smjene trenera Velež je osvojio bod u Tuzli i svladao Široki Brijeg pa može puno mirnije ući u nastavak prvenstva. S druge strane Široki nije puno pokazao u Vrapčićima, pa će momčad s Pecare bodove morati tražiti u utakmicama koje dolaze.

FK Zvijezda 09-NK Čelik 2:2

Kao što smo i najavili utakmica Zvijezde 09 i Čelika bila je zanimljiva i neizvjesna. Nazočni gledatelji vidjeli su četiri pogotka i mogli su zadovoljni napustiti stadion u Ugljeviku. Domaći su dva puta vodili, Čelik je to stizao i na kraju je neodlučen rezultat i najrealniji ishod ovog susreta.

FK Borac-FK Mladost 0:0

Utakmica Borac-Mladost završila je bez pobjednika, ali i bez pogodaka. Ovim remijem mogu biti više zadovoljniji gosti koji su znali po što su došli na ovo gostovanje i to su i ostvarili. Borac može žaliti za propuštenim prigodama, a navijači su nezadovoljni napustili stadion jer su očekivali sigurnu pobjedu domaćina.

FK Željezničar-FK Sloboda 2:2

Odličan meč gledali smo na Grbavici u kome su Željezničar i Sloboda podijelili bodove. Prije susreta domaći su bili favoriti, ali na terenu je Sloboda pokazala da to ništa ne znači. Željezničar je dva puta vodio, Sloboda je stizala, a na kraju su i jedni i drugi mogli do pobjede. Utakmicu su obilježila i dva prekrasna pogotka iz slobodnih udaraca. Prvo je Bekrić pokazao zašto je nogometni majstor, a uzvratio je na sličan način Sadiković.

FK Tuzla City-HŠK Zrinjski 0:0

Zadnji meč odigran sinoć u Tuzli između Tuzla City i Zrinjskog završio je bez pobjednika. Bila je to čvrsta i otvorena utakmica u kojoj su obije momčadi imale svoje prigode. Domaći su pokazali da nisu bez razloga u vrhu ljestvice, a na Zrinjskom se vidio umor od europskih utakmica. Na kraju podjela bodova je najrealniji ishod ovog meča.

FK Sarajevo i FK Radnik svoju utakmicu igraju večeras u 20. sati i 30. minuta uz direktan prijenos na platformi Moja TV.

U slijedećem kolu 24. i 25. kolovoza sastaju se:

NK ČELIK --:-- FK TUZLA CITY
FK SLOBODA--:-- FK ZVIJEZDA-09
FK RADNIK --:-- FK MLADOST DOBOJ KAKANJ
FK SARAJEVO --:-- FK VELEŽ
HŠK ZRINJSKI --:-- FK BORAC
NK ŠIROKI BRIJEG --:-- FK ŽELJEZNIČAR

HERCEGOVINA.info