PL BiH: Misija kako zaustaviti HŠK Zrinjski na putu do titule

Stadion HŠK Zrinjski, FK Željezničar, Stadion HŠK Zrinjski, pl bih, FK Željezničar, HŠK Zrinjski, pl bih

I ovaj puta na meti je bio HŠK Zrinjski koji je žestoko oštećen u domaćoj utakmici protiv FK Željezničar.

Analiza u sinoćnjoj emisiji BHT-a jasno je pokazala da je FK Željezničar postigao drugi pogodak nakon što je linijski sudac opet „zaboravio" signalizirati zaleđe. Nedugo zatim nije sviran očit kazneni udarac nad Bilbijom koji se dogodio samo nekoliko metara od suca. Kazneni udarac u ovom slučaju značio je i crveni karton za igrača Željezničara.

Ista ili slična situacija dogodila se na prošloj domaćoj utakmici koju su Plemići igrali protiv Radnika. Gosti su taj puta postigli svoj pogodak nakon što je pomoćnik pustio da se igra iako je nogometaš Radnika bio u debelom zaleđu. Nakon toga poništen je čisti pogodak Nemanje Bilbije.

Posljednje kolo „regularnog" dijela prvenstva Zrinjski je igrao u Banja Luci. Uvjeti na stadionu bili su takvi da se na njemu nije mogla igrati utakmica. Sa tim su se složili i akteri utakmice, ali iz Sarajeva je stigla naredba da se utakmica mora igrati po svaku cijenu. U svakoj normalnoj državi utakmica bi morala biti odgođena. Utakmica je završila neodlučenim rezultatom, a zna se dobro kome je taj rezultat najviše odgovarao.

Kada su se dogodile sudačke pogreške u korist Zrinjskog (utakmica protiv Goška) diglo se sve na noge u sarajevskim medijima gdje se tražila hitna suspenzija glavnog suca. Nakon utakmica protiv Radnika i Željezničara u kojima je Zrinjski žestoko oštećen, hajke u suprotnom smjeru naravno nema.

Mora se priznati da je Zrinjski protiv Goška imao sudački vjetar u leđa, ali se mora priznati i više puta naglasiti da sudačke „pogreške" na štetu Zrinjskog puno veće i imaju puno veću težinu. Pogotovo su teške na ovoj zadnjoj utakmici koja će možda i riješiti pitanje novog prvaka.

Nakon te utakmice pojedini mediji pišu da su suci utakmice napadnuti??? Što znači biti napadnut? Niko od pet sudaca osim verbalnih neugodnosti nije fizički napadnut.

Žalosno je da se nakon utakmice ikako piše o sucima, a oni su ti koji su pljunuli u lice svim navijačima koji su po kiši i ružnom vremenu došli pogledati derbi prvenstva. Pljunuli su u lice i čelnim ljudima Zrinjskog koji su uložili ogromna sredstva u klub i koji žive za svoj klub 24 sata dnevno.  

Suviše puno je „pogreški" na štetu HŠK Zrinjski da bi to bila slučajnost ili previd. Sudačkih pogrešaka ima svuda u svijetu jer suci su ljudi od krvi i mesa, ali ovo u PL BiH je previše i sve ide ka tome da se zaustavi HŠK Zrinjski na putu prema obrani naslova.

Do kraja prvenstva je još osam kola i 24. boda su u igri i ništa još nije gotovo. Nije gotovo,  ukoliko su neki možda i odlučili da jeste. Trener Zrinjskog je rekao puno toga o čemu svi ostali šute. Kuhinja i sudačkih pogrešaka je dosta...

HERCEGOVINA.info