Pismo majke: Zaustavite ih dok nekome ne zaustave život

Imam sina od 18. godina koji je zagriženi navijač, nije bitno kojeg kluba, i to je u ovom trenutku najmanje važno. Ova država postoji samo na papiru i niti jedan problem ne može riješiti, pa tako ni ovaj nogometni.

Lijepo ste vi na portalu upozorili i napisali da je pitanje dana kada će negdje na nekom od stadiona ili na putu prema njemu pasti mrtva glava. Nažalost, jedna majka nikada neće dočekati svoga sina koji je prije par godina otišao na nogometnu utakmicu, i to očito nikoga ne zabrinjava. Gospodi koja sjedi u ovom takozvanom NS BiH i nekakvom komitetu očito su samo važne njihove fotelje i astronomske plate koje zarađuju na tuđim mukama. Tim ljudima očito ništa ne znače slike krvavih dječaka, razbijenih autobusa i ranjenih policajaca iz Donjeg Vakufa. Samo pukom srećom taj obračun huligana koji očito nemaju nikakve veze sa nogometom prošao je bez smrtnih posljedica.

Nakon tih ružnih scena gospoda iz saveza pišu neke ukore pred isključenje i prijete zabranama navijača. U ovoj državi nije dovoljno zabraniti navijače, ovdje se treba ukinuti sport i nogomet. Nogomet je igra za civilizacijska društva, a ovo BH društvo se može nazvati svakako, ali ne i civilizacijsko. Ja svom sinu nemogu zabraniti da ide na utakmice i potpuno sam nemoćna po tom pitanju. Ovo pismo je vapaj, upućen javnosti koja šuti na sve ovo što nam se dešava. Ovim putem apeliram na sve da ustanu protiv nasilja i huliganizma na nogometnim terenima. Krajnje je vrijeme je da se zaustave huligani, ili će u suprotnom oni zaustaviti nečije živote.

HERCEGOVINA.info