PIŠI PROPALO Bosna i Hercegovina ipak neće igrati utakmicu protiv Rusije

PIŠI PROPALO Bosna i Hercegovina ipak neće igrati utakmicu protiv Rusije

Nogometni savez Bosne i Hercegovine vjerojatno odustaje od zakazane prijateljske utakmice protiv Rusije koja se trebala igrati 19. studenoga u Sankt Peterburgu, saznaje Klix.

Umjesto duela s Rusijom, krovna kuća bh. nogometa se okrenula dogovaranju novog protivnika za isti termin pa se već razmatraju opcije. Izbornik Ivaylo Petev bi u duelu s novim protivnikom u studenom trebao na raspolaganju imati sve zdrave reprezentativce, pa i one koji su bili upitni za prvobitni meč s Rusijom zbog svojih stavova.

Podsjetimo, u krovnoj kući bh. nogometa prije mjesec dana odlučili su prihvatiti poziv Rusije i odazvati se na prijateljsku utakmicu iako je ova zemlja pod maksimalnim restrikcijama FIFA-e i UEFA-e, odnosno izbačena iz svih natjecanja.

BiH bi tako bila prva europska selekcija koja bi odigrala meč protiv Rusije pod zabranama, a ta vijest izazvala je buru žestokih reakcija u našoj zemlji.

Nogometni savez BiH odgodio je sutrašnju sjednicu na kojoj se trebao razmatrati meč s Rusima. Stoga, za prošlu nedjelju bila je zakazana izvanredna sjednica Izvršnog odbora NS BiH na kojoj se trebalo raspravljati o spornom meču, ali od toga nije ništa bilo.

Nogometni savez BiH je dan ranije (nedjelja) priopćio kako je sjednica prolongirana za 31. listopada ove godine. Tom prilikom nisu naveli razlog takve odluke.

"Sutrašnja 17. tematska sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH prolongirana je za 31. listopada. Isti dan će biti održana i redovna 18. sjednica Izvršnog odbora NS BiH", priopćeno je u nedjelju iz krovne kuće bh. nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je odluka NS BiH o odigravanju utakmice izazvala žestoke prosvjede u cijeloj zemlji, ali i reakciju iz nogometnog svijeta, postojala je mogućnost da utakmica bude otkazana, a nakon posljednjih informacija iz Nogometnog saveza BiH do toga će i zaista doći te nećemo igrati s Rusijom.