FOTO  Pioniri Budućnosti oduševili na pripremama u Hercegovini

FK Budućnost
U tim utakmicama pioniri Budućnosti pod vodstvom trenera Jelenića pokazali su svoje kvalitete i dokazali da su među najkvalitetnijim ekipama u regiji.

Posebno su se dokazali u utakmicama protiv jednih od najboljih ekipa u BiH i Hrvatskoj gdje su slavili u odličnim utakmicama protiv Širokog Brijega sa 4:3 i protiv Splita 2:1.

- Boravak u Hercegovini je bio izvanredna prilika za nas da sagledamo potencijal naših dječaka u susretima sa kvalitetnim ekipa i Bosne i Hrvatske. Mislim da je baš sve od ljubaznih domaćina do utakmica bilo na izuzetno visokom nivou i nadam se da je ovo samo početak jedne dugoročne lijepe suradnje - kaže trener Jelenić.

Mladi nogometaši odigrali su tri utakmice gdje su zabilježili sve tri pobjede. Posebno su vrhunski odigrali protiv Širokog i Splita.

- Da, utakmice su pokazale da ova generacija ima kvalitet da se nosi sa ozbiljnim ekipama u regionu, ne samo po pitanju rezultata koji je bio pozitivan u ove 3 utakmice već prije svega što se tice nivoa tehničko-taktičke obuke kao i fizičke pripremljenosti - ističe trener Jelenić, koji odlično vodi ovu generaciju te ostvaruje vrhunske rezultate.

Na kraju moramo pohvaliti mlade nogometaše iz Podgorice koji su oduševili ne samo svojim nogometnim kvalitetama nego i ponašanjem na terenu i izvan terena.