Piksi odbio da plati reket, huligan mu poslao bombu

Prema nezvaničnim informacijama, ovaj pripadnik ekstremnih navijačkih grupa Crvene zvezde napao je proslavljenog nogometaša i trenera iz osvete jer je odbio da mu plati reket od 50.000 eura, piše beogradski „Blic".

- Ovo je glavni pravac u kojem se vodi istraga. Prikupljamo dokaze. Znamo da je bomba bila samo završni dio obračuna - kaže za „Blic" izvor blizak policijskoj istrazi.

Kako neslužbeno doznaje Blic, Stojković ovu mogućnost nije spominjao policiji, ali se operativnim radom došlo do informacija da je od njega navodno tražen novac. Policija je skoro u potpunosti kao mogući motiv odbacila opciju da je eksplozivna naprava bačena jer neko navodno nije vratio dug Piksiju, tako da je u ovom trenutku veoma izvjesno da iza incidenta stoje navijači.

U dosadašnjem tijeku istrage na DNK analizu upućena je kašika bombe koja je pronađena nakon eksplozije na kojoj je bio određeni biološki trag. U tijeku su provjere da li je taj nalaz dovoljan za identifikaciju napadača.

Kašikara u dvorište Stojkovićeve obiteljske kuće u Pasi Poljani bačena je 23. veljače u večernjim satima. Incident je policiji prijavljen dan poslije.