PETROVIĆ "Kalkulacije mi nisu jača strana idemo ozbiljno, a imamo dijamanta i zlatnog momka"

Željko Petrović
HŠK Zrinjski

Nogometaše HŠK Zrinjski sutra očekuje utakmica osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine kada će na svom stadionu dočekati Slaviju izu Istočnog Sarajeva. Bit će ovo debi trenera Željka Petrovića na klupi Plemića. Tim povodom Petrović je danas izašao pred predstavnike medija.

"Probali smo se maksimalno upoznati s ekipom Slavije koliko je to moguće. Vidjeli smo njihov sustav u deset utakmica i na osnovu toga ćemo se voditi. Svakoj utakmici pristupamo ozbiljno, ja mislim da neozbiljnih utakmica. Nepošteno i nekorektno bi bilo kada bi mi nekoga podcijenili. Spremamo se za sutrašnju utakmicu kao da igramo finale Kupa. Svaka sljedeća utakmica nama je najvažnija. Krećemo najozbiljnije, s najjačom ekipom. Sutra je i moja prva utakmica u Zrinjskom. Vjerojatno će doći i dosta ljudi jer su se poželjeli Zrinjskog. Ako na jednoj prijateljskoj utakmici u Šibeniku imamo 150 naših navijača, onda će ih sutra biti barem 500", kazao je Petrović.

Kalkulacija ne smije biti.

"Kalkulacije mi nisu jača strana. Sutra je moj debi i želim se zajedno s ekipom pokazati".

Kada je riječ o stanju u njegovoj momčadi Petrović je istaknuo kako na raspolaganju neće imati tri igrača.

"Neće biti Ćorluke, Hrvanovića i Tonija Šunjića. Ćorluka je zdrav, ali nije dugo trenirao. Oni svi s ekipom kreću od sljedećeg utorka pa ćemo vidjeti. Kondicijski su dobri, ali treba im malo rada s loptom. Imamo dobra 24 igrača i imamo ozbiljnu konkurenciju. Svatko treba dati 100 posto".

U utakmici s Komom Petrović je dao priliku brojnim juniorima iako ih još sve i ne poznaje. No, pratit će ih kroz prvenstvo.

"Mogu govoriti samo o Karačiću jer je on bio s nama na pripremama. Dolazim iz zemlje gdje su juniori najvažnija karika. Moj zadatak će ovdje biti da pratim sve utakmice juniora i kadeta kako bi napravili neku selekciju u perspektivi. Karačić je zlatan momak i ima predispozicije da bude stoper Zrinjskog".

Oduševljen je dolaskom Ilinkovića.

"Momak za deset, profesionalac. On je fenomenalan talent i žao mi je što nije naš igrač. On je dijamant koji još nije 100 posto izbrušen. Treba mu još "kilometara" da bi igrao. Jer ako ne igraš možeš biti talent koliko hoćeš. Jako pametan igrač. Presretan sam zbog njegovog dolaska", rekao je Petrović između ostalog. 

Utakmica između Zrinjskog i Slavije igra se sutra od 13:00 sati na stadionu pod Bijelim Brijegom.

Sadržaj se učitava...

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.