PETEV UOČI RUMUNJSKE "O kojoj formaciji razmišljam? O svemu..."

PETEV UOČI RUMUNJSKE "O kojoj formaciji razmišljam? O svemu..."
NS BiH

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras, s početkom u 20.45 sati, protiv Rumunjske na zeničkom Stadionu “Bilino polje” igra prvu domaću utakmicu novog, trećeg ciklusa UEFA Lige nacija - Liga B.

BiH je u subotu na gostovanju kod Finske, golom Smaila Prevljaka u 93. minuti, poravnala na 1:1 te osvojila prvi bod u novom ciklusu, dok su Rumunji istu noć poraženi na gostovanju kod Crne Gore s 0:2.

Pred sinoćnji trening, u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici, izbornik Ivaylo Petev i reprezentativac Amer Gojak govorili su na pres-konferenciji na Stadionu “Bilino polje”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petev je istaknuo kako su “svjesni kako su odigrali protiv Finske”, da nisu igrali kako su bili zamislili, ali da su igrači koji su ušli dali novu “energiju”.

"Stvorili smo nekoliko šansi, a na kraju smo imali sreće jer smo zabili gol. Po meni, šteta bi bilo da nismo ništa uzeli iz te utakmice... Većina je primijetila da su momci dobro raspoloženi i da im je bilo stalo da pobjede. Nadam se da ćemo sutra dati više golova i pobijediti. Sve ovisi o nama i pokušat ćemo sutra da to uradimo", kazao je Petev.

Rumunjske novinare zanimalo je mišljenje o nastupu i porazu Rumunije kod Crne Gore, za koji su kazali da je možda bio i najslabiji nastup u proteklih “sedam-osam godina”.

"Ja sam blizu vas i dugo pratim rumunjski nogomet. Rumunjska je uvijek imala velikih igrača, a to smatram i sada. Svaka je utakmica posebna za sebe pa svaki klub može odigrati dobru ili lošu utakmicu", podvukao je Petev.

Na pitanje razmišlja li, eventualno, o promjeni formacije te povratku na igru s tri stopera, Petev je kazao kako “razmišlja o svemu”.

Gojak je ponovio mišljenje svog trenera da rumunjski tim ima kvalitetnih igrača te da smatra da su kod Crnogoraca imali loš dan.

"Pokušat će nas iznenaditi. Mi smo imali neke analize u vezi njih. Vidjeli smo gdje smo griješili protiv Finske, tako da smo izvukli neke pouke i nadam se da ćemo to pokazati i na terenu. Spremni smo", istakuno je Gojak.