Petev objavio popis, na njemu nije Nemanja Bilbija

Ivaylo Petev
NS BiH

Izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev objavio je danas u "Kući nogometa“ u Sarajevu spisak igrača za susrete UEFA Lige nacije koje se igraju u rujanskom ciklusu.

Protivnici Zmajevima biti će Crna Gora 23. rujna u Zenici i Rumunjska tri dana kasnije u Bukureštu.

Za tu akciju Petev je posvao sljedeće igrače:

Vratari: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca).

Obrana: Siniša Saničanin (Partizan), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (Malmo), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca), Sead Kolašinac (Marseille), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Jusuf Gazibegović (Sturm), Amar Dedić (RB Salzburg), Mateo Sušić (APOEL).

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Sanjin Prcić (Strasbourg), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Ferencvaroš), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Barcelona), Vladan Danilović (Nacional), Haris Duljević (Hansa), Mirloslav Stevanović (Servette), Muhamed Bešić (Ferencvaroš), Dino Hotić (Cercle Brugge).

Napad: Edin Džeko (Inter), Ermedin Demirović (Augsburg), Smail Prevljak (Eupen), Luka Menalo (Dinamo).

Petev je na današnjoj press konferenciji rekao:

"Okupljamo se 19. rujna i imamo četiri dana da se pripremimo za prvu utakmicu koja nam je vrlo bitna. Na spisku je većina igrača koji su tu bili u lipnju i koji su to svojim odnosom i profesionalizmom zaslužili. Pred nama su važne dvije utakmice, a u fokusu je prvi susret sa Crnom Gorom. Spremit ćemo se dobro za predstojeće susrete.“

Prokomentirao je reprezentaciju Crne Gore:

"To je jedna ozbiljna ekipa i smatram da su opasniji u gostima nego kod kuće. Način na koji igraju nam ukazuje na to. Bitno je da budemo spremni na svaku situaciju koja se može dogoditi tijekom utakmice. Pokazali smo u prethodnim susretima dobru igru i ovo je susret koji nam je vrlo važan. Želimo doći do bodova, nije važno na koji način. Imamo dosta vremena i odlučit ćemo s kojom ćemo postavkom suprotstaviti Crnoj Gori.“