PETAR SUČIĆ Mladi dragulj Zrinjskog vraća se na teren. Žele ga u Sloveniji i Španjolskoj, a na kraju će se pitati Dinamo

Petar Sučić
HŠK Zrinjski

Nogometaši HŠK Zrinjski u fantastičnom su nizu. Od početka proljetnog dijela prvenstva i dolaska Krunoslava Rendulića na klupu Plemića, rezultat je jedanaest pobjeda iz jednako toliko susreta. Mostarci sigurno idu ka obrani naslova prvaka, a jednom nogom su u finalu Kupa BiH. Važnu ulogu u Rendulićevoj momčadi imaju i mladi igrači.

Još od dolaska Sergeja Jakirovića na klupu i pravila U-21 od strane Nogometnog saveza BiH po kojem u prvih jedanaest moraju biti dva igrača mlađa od 21 godine, Zrinjski je u rubrici dolazaka odlučio "pojačati" dolaske mladih kvalitetnih igrača.

Nakon što su u eri Sergeja Jakirovića eksplodirali Igor Savić i Ivan Bašić koji su transferirani u Rusiju i na kojima su Plemići solidno inkasirali, Rendulić se u vezi odlučio za Silvija Ilinkovića, ali i Petra Sučića. Sučić koji je dijete Zrinjskog u zimu 2022. godine prešao je u zagrebački Dinamo za 200.000 eura. Igrao je Sučić u drugoj momčadi s Maksimira, a gašenjem Dinama 2 i odlaskom Bašića stigla je prilika za povratak u Zrinjski i veću minutažu.

Petar Sučić

Na sjajan ju je način Sučić iskoristio i zadobio povjerenje Rendulića koji na raspolaganju ima i drugih igrača ispod 21 godine. Posljednjih nekoliko utakmica Sučić je preskočio zbog ozljede skočnog zgloba. No, u petak bi mogao ponovno zaigrati u Čitluku gdje će Zrinjski ugostiti Željezničar.

"U punom sam treningu s ekipom, zdrav sam i spreman. Imao sam ozljedu skočnog zgloba. Nemam više bolova i ponovno sam na raspolaganju treneru za Željezničar. No, bit će onako kako trener odluči", kaže Sučić za Hercegovina.info.

Sarajevsku momčad iznimno cijeni.

"Kako ste i sami rekli imamo jedanaest pobjeda iz jedanaest susreta. No, iza toga stoji naporan rad, odlične pripreme i dobre igre u prijateljskim susretima. To smo sve prenijeli na ligu i Kup u drugoj polusezoni. Dobro radimo, treniramo i mislim da smo zasluženo tu gdje jesmo i idemo ka ostvarenju naših ciljeva. Kada je riječ o utakmici ona će biti zahtjevna. Željo je jedna jako nezgodna ekipa koja ima nekoliko odličnih pojedinaca, naročito prema naprijed. Željezničar može svakoga pobijediti. Jednako tako znamo da smo mi ti koji se pitaju i ako mi budemo pravi možemo očekivati pobjedu i da bodovi ostanu kod nas. Moramo dobro ući u utakmicu i dati sve od sebe", ističe Sučić.

Petar Sučić

Ne žali niti trena što je s Makismira stigao pod Bijeli Brijeg.

"Sigurno da mi je ovo jako dobro došlo. Ovo mi je praktički prva prava seniorska sezona i najvažnije je da igram. Po meni je najvažnije da se što bolje razvijam i napredujem u svakom segmentu nogometne igre. U Zrinjskom dobio upravo ono što sam želio. Liga je fizički i trkački zahtjevna, kao i tereni. Ovdje stoga mogu dobro napredovati sazrijevati. Zrinjski je ovdje najbolji klub s jasnim ciljevima koji se podudaraju s mojim karakterom, a to je da volim uvijek pobjeđivati, a nikako gubiti. Tako razmišljaju svi igrači u Zrinjskom, ali i uprava i svi treneri. Dosta toga tako se poklopilo", kaže.

Od odlaska Savića i Bašića, Sučić je s Ilinkovićem iskočio u prvi plan.

"Može se tako reći. Ja i Silvio (opa. Silvio Ilinković) smo uskočili, ali imamo mi još odličnih mladih igrača koji su spremni i mogu odlično igrati na tim pozicijama. Koga god trener stavi sigurno neće pogriješiti, no trenutno smo tu nas dvojica kao neki prvi izbor. Nadam se da smo ostvarili ono što je stožer i tražio od nas."

Petar Sučić

Osobno može još bolje.

"Zadovoljan jesam, ali mislim da mogu još puno više, pogotovo u napadačkom dijelu što se tiče golova, asistencija i kreiranja igre. Jednako tako mogu više defenzivno, iako ne primamo puno pogodaka i protivnici nam ne stvaraju puno prigoda. Nismo pod velikim pritiskom pa ne mogu bolje vidjeti taj svoj defenzivni dio.

Kada je riječ o usporedbi Jakirovića i Rendulića Sučić kaže.

"Ne mogu reći da nema razlika. Svaki trener ima neki svoj način rada, pripreme utakmica i treninga, ali što se tiče stila igre nismo puno odstupili od onoga što već duže vrijeme radimo. Dolaskom novog trenera samo su stigle neke nove sheme i to je to".

U lipnju ističe posudba sa Zrinjskim i povratak u Maksimir.

"Iskreno, svaki igrač bi rekao da je njegova želja da s Dinamom ide na pripreme i igra u Dinamu i tu ne treba biti puno pametan da bi se to zaključilo. Neću donositi nikakve ishitrene odluke ni izjave. Ne zatvaram nikakve opcije i čekam ljeto pa da vidim što će biti. Volio bi proći pripreme s Dinamom pa da vidim gdje sam i što sam i što sam napravio kroz ovu godinu ili dvije. Nikada ne znate što će biti. Ne isključujem nikakve opcije, ni odlazak u druge klubove, povratak u Zrinjski ili bilo što drugo. Ja sam pod ugovorom s Dinamom i nikada na bi išao protiv odluke bilo kojeg kluba s kojim me ugovor veže".

Za mladu reprezentaciju BiH Sučić je upisao 19 nastupa.

"Stanje u reprezentaciji je odlično. Imamo dobru atmosferu, a iza nas je nekoliko dobrih rezultata i pobjeda. Ide nam uistinu dobro. Pred nama su novi izazovi u kvalifikacijama gdje nam grupa nije lagana, kao i prijateljske utakmice. Moramo vjerovati u sebe da možemo napraviti dobar rezultat, vrijedno trenirati i boriti se za ciljeve."

Želja karijere je jedna, ali svjestan je kako za to treba puno rada i truda.

"Engleska. Od malih nogu navijam za Arsenal i jednog dana bih volio igrati za taj klub. To sam oduvijek govorio svojoj obitelji i prijateljima. No, daleko je to. Volio bih da mi karijera ide stepenicu po stepenicu, da se ništa ne preskače", zaključio je skromni 19-godišnjak rođen u Livnu.

Ono što pak doznaje Hercegovina.info je da Sučićeve igre u Zrinjskom nisu ostale nezapažene. Za njega naime kako doznajemo postoje upiti iz Španjolske i Slovenije, a rado bi ga kako doznajemo vidjeli i na Rujevici. Zna Jakirović vrlo dobro kakva je "radilica" Sučić. No, na kraju će ipak odlučiti Dinamo i Igor Bišćan

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.