Pet najomraženijih nogometnih klubova u Europi

Cristiano Ronaldo
Arhiva/Hercegovina.info

Kako mnogi vole reći, nogomet je najvažnija i najpopularnija sporedna stvar u životu. Nogomet se prati diljem svijeta, a navijači u mnogome doprinose veličini nekog kluba. Nogomet je ujedno i najpopularniji sport za klađenje, što sugerira i ova ponuda. Na starom kontinentu, nogomet je nešto poput religije. Navijači su fanatični i prisustvuju svakoj tekmi. Ali isto tako, u svakoj državi postoje jedan ili dva kluba koga svi mrze.

Mnogi klubovi na ovom popisu su ujedno i najuspješniji klubovi u svojim državama, ali i Europi. S toga, moglo bi se reći da uspjeh stvara neprijatelje. Međutim, postoje i klubovi koji su postali moćni zahvaljujući sponzorstvu svjetskih milijardera. Navijači preziru takve klubove jer oni obično nemaju nikakvu športsku povijest.

Prije no što pređemo na popis 5 najomraženijih nogometnih klubova u Europi, pogledajte ovu vezu i saznajte kakve su kvote na njima.

Manchester United

Popularni Crveni vragovi su već dugo vremena najomraženiji klub u Britaniji, Europi i svijetu. Međutim, zanimljivo je napomenuti da su oni istovremeno i najomiljeniji klub.

Iako su oduvijek bili jedan od većih klubova engleskog nogometa, svjetsku slavu su stekli sa Sir Aleks Fergusonom na čelu. Tokom svoje karijere koja je trajala nevjerovatnih 27 godina, Manchester United i Ferguson su osvojili nevjerovatnih 38 trofeja.

Istina je da proteklih nekoliko godina ovaj klub nije ostvario veći uspjeh, ali su i dalje na popisu najomraženijih klubova u Europi.

Bayern Munchen

Bavarski stroj je dugi niz godina najuspješniji i najtrofejniji klub u Bundesligi, gdje su podigli pehar nevjerovatnih 29 puta.

Ujedno su i jedan od najboljih klubova u svim europskim natjecanjima, sa 5 trofeja Lige prvaka. Međutim, ono što ih pored uspjeha čini najomraženijim klubom u Europi jeste njihova financijska snaga.

Oni su posljednjih nekoliko godina "prisilno" kupovali i "otimali" igrače iz drugih njemačkih klubova i tako uništavali svu konkurenciju u ligi.

Juventus

Definitivno najtrofejniji klub u povijesti talijanske Serie A, Juventus broji ukupno 67 trofeja u svim natjecanjima. Od toga, 56 je u domaćim natjecanjima sa 35 naslova Serie A.

Kada smo već kod Serie A, sve su prilike da će se natjecanja u Italiji nastaviti bez gledatelja.

Juventus je znatno pojačao svoju dominaciju, ali i netrpeljivost, u posljednjem desetljeću kada je osvojio 8 uzastopnih naslova - najviše u Europi. Ali ono što ih čini najomraženijim klubom jeste dugogodišnji niz prevara, korupcije, potplaćivanja sudaca i kupovina utakmica zbog čega su bili diskvalificirani u drugi rang takmičenja.

Chelsea

Ovaj nogometni klub je oduvijek imao lošu reputaciju u Engleskoj. To se pogoršalo 2004. godine kada je ruski magnat i milijarder Roman Abramovič uložio nevjerovatnu količinu novca u klub i postao većinski vlasnik.

Poznato kao "Ru$$ian Revolution," ovaj novac je pomogao nekada malom klubu iz Londona da osvoji 13 trofeja, među kojima je i naslov Lige prvaka. Njegov mandat također bilježi i nevjerovatno brzu smjenu trenera i menadžera.

Real Madrid i Barcelona

Iako su ova dva kluba najveći rivali u španjolskoj i igraju jedan od najvećih derbija na svijetu poznat pod nazivom El Classico, Real Madrid i Barcelona nekako moraju doći skupa na ovom popisu. Njihovo rivalstvo nije poznato samo po nogometu, već i po političkoj podjeli. Isto tako, oba kluba su omražena zbog svog enormnog uspjeha.

Real Madrid broji ukupno 13 naslova Lige prvaka, što je ujedno i rekord. Njihova financijska moć im omogućava da dovode najskuplja pojačanja na svijetu. S druge strane, Barcelona je posljednih nekoliko godina uživala ogromni uspjeh sa svojom zlatnom generacijom. Ali ono što većina navijača mrzi jeste favoriziranje sudaca. Zbog toga su stekli nadimak Uefalona.