Pero Stojkić: Naravno da i dalje želimo titulu

FK Velež, HŠK Zrinjski, Gradski derbi Zrinjski - Velež, Gradski derbi, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Pero Stojkić, HŠK Zrinjski, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Ultrasi, Pero Stojkić, Stadion HŠK Zrinjski

Kapetan mostarskog kluba Pero Stojkić kaže da on i njegovi suigrači i dalje razmišljaju isključivo o ovom prvom scenariju.
- Naravno da i dalje želimo titulu, govori Stojkić.
- Uostalom, ne vidim nijedan razlog zašto bi razmišljali drugačije. Imamo samo dva boda manje od Sarajeva, a već u subotu možemo biti ispred njih, nastavlja kapetan Mostaraca.

Stojkića podsjećamo da će on i društvo za prestizanje Sarajeva morati napraviti nešto što je Zrinjskom uspjelo samo jednom, odnosno pobijediti na Koševu.
- Bit će teško, ali nije baš da nam je potrebno čudo. Sarajevo ima vrlo dobru momčad, ali ove sezone nisu pokazali ništa više od nas da bi ih trebali precjenjivati. Dakle, maksimalno ih respektiramo, ali na Koševu ćemo ipak ići s željom da osvojimo sva tri boda i tako povećamo svoje izglede za obranu naslova.
Zrinjski je do prije desetak dana bio u igri za dvostruku krunu, ali dva loša rezultata su kompromitirali dosta toga dobrog što je mostarski klub napravio ove sezone.

- Nismo potonuli, odgovara Stojkić i nastavlja: "Svi smo bili jako razočarani nakon eliminacije iz Kupa, u nedjelju nakon Mladosti također, ali idemo dalje. Pred nama je još pet utakmica u kojima opet imamo priliku napraviti veliku stvar i ponoviti uspjeh iz prošle sezone. Moramo vjerovati da možemo uspjeti. I vjerujemo!"
Usprkos optimizmu, nekako nam je teško povjerovati da Pod Bijelim brijegom ne strahuju od kraha, odnosno od epilogu sezone koja bi prošlogodišnjeg prvaka ostavila bez Europe.

- O tome zaista ne razmišljam. Kao što sam već rekao, naš cilj i dalje mora biti naslov prvaka. Imamo priliku osvojiti još petnaest bodova i moramo pokušati osvojiti svih petnaest. Vidjet ćemo što ćemo napraviti, ali zaista niti ne pomišljam da bismo mogli ostati bez plasmana na međunarodnu scenu. Najvažnije je da sami odlučujemo o svojoj sudbini, a u igri je dovoljan broj bodova da bi trebali biti toliko pesimistični.

Stojkić na Koševu očekuje tvrdu i neizvjesnu utakmicu.
- Svaka utakmica je priča za sebe, ali obzirom na veliki ulog i činjenicu da će obje momčadi biti pod pritiskom rezultata, teško je očekivati neko veliko nadigravanje i otvorenu igru, bez obzira što će obje momčadi tražiti pobjedu. Bit će to velika borba, a nadam se da ćemo nakon iste mi imati više razloga za zadovoljstvo.
U isto vrijeme kada se Sarajevo i Zrinjski budu borili na Koševu, Široki Brijeg i Željezničar će također biti na teškim iskušenjima.

- Normalno, nadamo se da će nam ovog puta rezultati konkurenata ići u prilog, što nije bio slučaj u proteklom kolu, ali o tome ipak ne trebamo razmišljati, barem ne dok god sami krojimo svoju sudbinu, zaključio je Stojkić.

dnevni list