PELJTO OTKAZAO DERBI Najbolji sudac u BiH zbog bolesti neće suditi utakmicu Željezničar-Zrinjski

HŠK Zrinjski Sarajevo
Hercegovina.info

NS BiH odredio je službene osobe za 19. kolo Premijer lige BiH.

Dvoboj Sloge i Veleža pripao je Harisu Halkiću iz Sanskog Mosta, dok će utakmicu Igman – GOŠK suditi Frano Jelić iz Širokog Brijega.

Glavni sudac meča Posušje – Zvijezda je Miloš Gigović iz Gradiške, dok je derbi kola Željezničar – Zrinjski trebao suditi Irfan Peljto, nakon što je u Ligi prvaka sudio Realu i Leipzigu.

No kako doznaje Klix, Irfan Peljto ipak neće suditi subotnji derbi između Željezničara i Zrinjskog. Kako saznaje Klix, Peljto je Odboru za suđenje Bosne i Hercegovine dostavio zdravstveni nalaz kojim je potvrđeno da je bolestan, te da nije u mogućnosti suditi subotnji susret.

Najbolji bh. arbitar prethodno je dijelio pravdu na utakmici Lige prvaka između Leipziga i Real Madrida (0:1), te je nakon susreta počeo osjećati zdravstvene poteškoće.

NS BIH je tako neplanirano ostao bez arbitra za derbi kola, a trenutno se traži alternativno rješenje koje bi uskoro trebalo biti objelodanjeno.

Susret između Željezničara i Zrinjskog se igra na Grbavici 17. veljače s početkom od 16:00 sati.

Sarajevo dočekuje Široki Brijeg, a glavni sudac je Sabrija Topalović. Duel Borca i Tuzle pripao je Aleksandru Njegomiroviću iz Prnjavora.

Raspored 19. kola WWin lige BiH:

Petak, 16. veljače:

18:00 Sloga – Velež (Arena 1 Premium)

Subota, 17. veljače:

13:00 Igman – GOŠK (Arena 1 Premium)

13:00 Posušje – Zvijezda 09 (Arena 2 Premium)

16:00 Željezničar – Zrinjski (Arena 1 Premium)

Nedjelja, 18. veljače:

13:00 Sarajevo – Široki Brijeg (Arena 1 Premium)

17:30 Borac – Tuzla City (Arena 1 Premium)