Paradoks: HNS dobio nagradu UEFA-e za povezivanje s navijačima

torcida
...žiri je pohvalio HNS-ovu strategiju približavanja reprezentacije navijačima kroz ažurno i ekskluzivno dijeljenje informacija i fotografija »iza kulisa«

» Hrvatski nogometni savez osvojio je prvu nagradu UEFA-e za povezivanje s navijačima putem društvenih mreža na tradicionalnoj dodjeli nagrada nacionalnim savezima za rad u marketingu. UEFA svake godine u pet kategorija nagrađuje nacionalne saveze za izvrsnost u području marketinga, a ove godine nagrađen je i Hrvatski nogometni savez.

Prigodna ceremonija održana je u portugalskom Cascaisu tijekom UEFA KISS radionice na kojoj su tema bile »najbolje marketinške prakse i trendovi«. Hrvatski nogometni savez dobio je nagradu u kategoriji najbolje »digitalne kampanje za povezivanje s navijačima« s projektom »Budi ponosan«, digitalne strategije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Uz HNS, za ovu nagradu prijavilo se još devet saveza, uključujući FIGC (Italija), FA (Engleska) i FFF (Francuska).

Osim što su brojke pokazale kako su društvene mreže HNS-a najpopularnije u Europi u odnosu na broj osoba s pristupom internetu, žiri je pohvalio HNS-ovu strategiju približavanja reprezentacije navijačima kroz ažurno i ekskluzivno dijeljenje informacija i fotografija »iza kulisa«. Istaknuto je i da HNS svoje digitalne platforme vodi »iz kuće«, bez angažmana vanjskih agencija. Priznanje UEFA-e su u ime HNS-a primili glasnogovornik Tomislav Pacak i event manager Alan Balen.

novilist.hr