Ovo je susret na kojem nam ništa ne smije smetati

Stadion HŠK Zrinjski, Ante Miše, Stadion HŠK Zrinjski, Ante Miše, HŠK Zrinjski, Ante Miše, Stadion HŠK Zrinjski, Ante Miše

Riječ je o prolaznom protivniku, čiji bi prolazak Mostarcima donio dodatnih 280.000 eura i atraktivnijega protivnika u idućoj fazi natjecanja. Samo to bi bilo i više nego veliki motiv za plemiće koji u ovaj susret ulaze s nepovoljnim rezultatom 1:1 iz prve utakmice, piše Večernji list BiH.

Nema alibija

Zrinjski mora krenuti po gol kako bi sebi osigurao bolju poziciju, a po vragu mostarska struka baš sada može računati samo na jednog pravog napadača, Tonija Jovića, koji u vizijama trenera Ante Miše i nije tako dobro kotirao do te utakmice.

- Od igrača za Maltu ne računam na Amera Bekića, Ivana Brkića, Marka Bencuna i Miloša Aćimovića. Nešto ćemo "iskemijati" i nadam se kako će ovaj put voda ići na naš mlin. Bitna je igra, bitno je stvarati prilike. Vidjelo se protiv GOŠK-a da smo to u stanju i nadam se uspjehu - kazao je Ante Miše na druženju s novinarima pred put na Maltu.

Iako je njegova momčad opterećena ozljedama, Miše se nije trudio tražiti neki alibi. Takav je bio i kao nogometaš, samo se okrenuo onomu što Mostarce čeka večeras na Malti.

- Nemamo pravo na kalkulaciju, nemamo alibija, igra nam svaka pobjeda i neodlučen rezultat veći od 1:1. Moramo zabiti jedan najmanje, a trudit ćemo se zabiti barem dva pogotka. Idemo na pobjedu, ne mogu obećati prolaz, ali ćemo dati sve od sebe i nadam se kako ćemo se na kraju mi veseliti - konkretan je bio Miše.

Bez puno promjena

Struka je za vikend protiv GOŠK-a u prvenstvu odmarala Nemanju Bilbiju i Marina Galića. Njih dvojica su vjerojatno sigurna u početnoj postavi. Teško se mogu očekivati neke velike promjene u početnih 11 osim one prinudne u vrhu napada gdje će Jović utakmicu početi od 1. minute.

Postava Zrinjskoga u formaciji 4 - 2 - 3 - 1 mogla bi izgledati ovako: Soldo - Galić, Jakovljević, Barišić, Stojkić - Pezer, Čirjak - Filipović, Bilbija, Todorović - Jović.

Teško možemo pretpostaviti kakvu će postavu izvesti Valletta. Tamošnji sportski mediji i ne pišu tako analitički o svojim klubovima u Europi. Više se baziraju na to kako je utakmica sa Zrinjskim velika prilika za Vallettu. Maltežani su se u prvoj utakmici pokazali kao dobro organizirana momčad, uz nekoliko kvalitetnih pojedinaca u napadu.

Slabo su Maltežani izgledali u veznom redu u trenucima kada brane svoj gol, kasne s izlaskom u blok i malo se gube, ali na toj utakmici kod Zrinjskoga nije bilo raspoloženog šutera koji bi to iskoristio s distance. To je vjerojatno primijetila struka Zrinjskoga, a Miše je o svom današnjem protivniku rekao:

- Dosta su tvrdi, obrambeno jaki, napadač Fontanella je najopasniji igrač te je na lijevoj strani Piccoli također opasan, posebno je jak u igri "1 na 1". Ta dvojica su posebno opasna i vodit ćemo računa o njima. Ova će utakmica Zrinjskom nalikovati možda najviše na onu koju igra na gostovanju kod Krupe na umjetnoj travi. Ipak, to je podloga na koju se teško naviknuti. Puno se pričalo o teškim vremenskim prilikama i vrućini koja će tamo dočekati Mostarce.

- Moramo se što prije prilagoditi uvjetima koji nas tamo čekaju, igra se u 18 sati, ne vjerujem da je tamo toplije nego u Mostaru. Ne vjerujem kako će nam vrijeme smetati, a to je utakmica u kojoj nam ne smije ništa smetati - zaključio je Miše.