OTVORENA BITKA ZA DINAMO Gruđanin kojeg Mamić želi za predsjednika podnio kaznenu prijavu protiv Barišića

Mamić Barišić
Damir Krajač/CROPIX

Nakon što je prošlog petka na konferenciji za novinare u Mostaru Zdravko Mamić najavio "tešku artiljeriju" ako se predsjednik GNK Dinamo ne urazumi, očito je procijenio da je vrijeme za jedan topnički hitac prema ljudima koji su ga, kako je rekao, izdali.

Poslužitelj njegove bitnice ovoga puta je Damir Zorić, član Izvršnog odbora i jedan od "mamićevaca" koji je danas putem svog zastupnika, odvjetnika Mate Matića, podnio zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv Mirka Barišića, predsjednika Izvršnog odbora Dinama, zbog kaznenog djela protiv službene dužnosti zloporabe položaja i ovlasti, javlja Jutarnji list.

U kaznenoj prijavi navodi se da je Barišić 19. prosinca kao predsjednik Izvršnog odbora, iako svjestan da postupa protivno važećim odredbama Statuta kluba, na sjednici IO predložio odbiti provođenje odluke Skupštine kluba od 12. prosinca, kojom je dvotrećinskom većinom s 40 glasova za, 17 protiv i četiri suzdržana izglasano nepovjerenje Krešimiru Antoliću, članu Uprave.

Na taj je način, navodi se u kaznenoj prijavi, Barišić postupio protivno odredbama važećeg Statuta kluba pa je kao odgovorna osoba iskoristio svoj položaj i ovlast te nije obavio dužnost i prouzročio je štetu drugoj osobi.

U prijavi je Zorićev zastupnik priložio i Statut kluba i zapisnik sa sjednica te je predložilo da tužiteljstvo provede dokaznu radnju prvog ispitivanja Mirka Barišića u svojstvu okrivljenika te da se ispita 12 članova Izvršnog odbora u svojstvu svjedoka, a sve na okolnosti vezano za neprovođenje navedene odluke, ali da se po potrebi ispitaju i druge osobe.

Odvjetnik Matić na kraju predlaže da Općinsko državno odvjetništvo protiv Barišića nakon provedenih dokaznih radnji podigne optužnicu.

Kako proteklih dana pišu hrvatski mediji, Zdravko Mamić na mjesto predsjednika želi postaviti upravo Gruđanina Damira Zorića i to ne kao to ne kao počasnog predsjednika, što je sada Barišić. Htio je da to postane profesionalni posao na kojem bi Zorić dobivao plaću. Zorić je inače nedavno dobio otkaz na poziciji glavnog direktora Hrvatske udruge poduzetnika.